4. prosinca 2016.
Music Box (10971 Članci)
Podijeli

Igor Geržina ima jedno od najboljih izdanja 2016. godine

“Bucket List” peti je samostalni studijski uradak ovog vrsnog autora i saksofonista, čija su prethodna dva albuma osvojila svjetsku smooth jazz scenu, a najnoviji Billboard singl “Eastern Magic” ft. Magdalena Chovancova ušao je na sve važnije američke smooth jazz top liste poput America’s Music Chart by Mediabase, RadioWave Charts, Smoth Jazz Top 20 i druge.

Na albumu se nalaze i kompozicije koje se već emitiraju na 4 kontinenta, uključivši najnoviji Billboard singl ‘Eastern Magic’ ft. Magdalena Chovancova te suradnje s Elvisom Stanićem, njemačkim gitaristiom Frank Folgmannom i specijalni duet s trubačem Josipom Grahom, vjernim pratiteljem Josipe Lisac.

Pred novim albumom velika su očekivanja s obzirom na veliki uspjeh dva prethodnika, albuma „Metropolis“ i „One Click World“ koji su se uvrstili među vodeće albume na globalnoj smooth jazz sceni, a osvojili su i radijski eter na čak četiri kontinenta. O uspjehu Igora Geržine najbolje svjedoče brojni intervjui na američkim radio postajama i recenzije na portalima poput američkog Smooth Jazz Ride i britanskog Smooth Jazz Therapy.

Na albumu „Bucket List“ sudjeluje ukupno 16 renomiranih glazbenika (stranih i hrvatskih), od kojih smo većinu navikli slušati u pratećim sastavima najvećih hrvatskih zvijezda te u ansamblima TV emisija. Nove skladbe na albumu su energične s puno virtuoznih sola, baš kako se i očekuje od ovog virtuoza na saksofonu koji je povodom izlaska novog albuma izjavio:

„Lista želja je važna jer je važno imati želje i ciljeve u životu. Ja ih uvijek imam i to je proces koji nikad ne završava i koji je dobar, razlog zbog kojeg smo svi mi ovdje, da stvaramo i kreiramo. Lista želja se stalno križa i popunjava. Moj posao još nije gotov, tek sam krenuo. S prva dva albuma ostvario sam velike želje i puno toga se otvorilo, no neću vam otkriti svoj ‘Bucket List’, da ne narušim čaroliju… Uživajte u albumu i vidimo se na koncertu“, rekao je Geržina.

Foto: Mario Kociper