PRIJELOMNA VIJEST: U 53. godini života umro George Michael!
26. prosinca 2016.
Nikola Knežević (2787 Članci)
Podijeli

PRIJELOMNA VIJEST: U 53. godini života umro George Michael!

Definitivno je iza nas dosta tužna 2016. godina. Nakon što nas je početkom godine napustio jedan od najvećih David Bowie, u travnju je ovaj život napustio Prince, zatim u studenom Leonard Cohen, a sada stiže još jedna loša vijest – otišao je i George Michael.

Prvi je vijesti objavio BBC, za sada se ne zna uzrok smrti.

Ovaj engleski pjevač grčkih korijena, pravog imena Georgios Kyriacos Panayiotou, rođen je 25. lipnja u Londonu. Tijekom svoje glazbene karijere duge 35 godina djelovao je prvo kao dio dueta Wham zajedno sa Andrewom Ridgeleyom. Hitovi poput “Wake Me Up Before You Go Go”, “Careless Whisper”, “Freedom” i “Last Christmas” osvajale su tih godina top ljestvice i nizale komercijalne uspjehe. Ništa manje uspješna nije bila niti solo karijera kojoj se posvetio od 1987. godine pa sve do smrti. “I Want Your Sex”, “Faith”, “Jesus To A Child” i “Fastlove” samo su neki od hitova s kojima nas je zarazio svih ovih godina. Tijekom karijere imao je sedam hitova broj jedan u Velikoj Britaniji i osam broj jedan hitova u Americi. Billboard ga je 2008. godine svrstao na 40. mjesto najuspješnijih glazbenika Billboardove Hot 100 ljestvice svih vremena.

Za svoju glazbu osvajao je i brojne nagrade uključujući tri Brit, četiri MTV Video, četiri Ivor Novello i tri American Music nagrade, dok je dva puta osvojio Grammya od ukupno osam nominacija.

Nažalost, život ga nije mazio. Oči javnosti bile su usmjerene prema njemu još otkada je priznao da je homoseksualac, tijekom života imao je problema i s drogom, a znao je završiti i iza rešetaka. No, bio je poznat i po humanitarnom radu zbog čega je sudjelovao i u popularnom Band Aidu 1984. godine te drugim humanitarnim projektima.

Preminuo je 25. prosinca u svom domu u Goringu u Oxfordshireu u Engleskoj. Policija je rekla kako nije umro pod čudnim okolnostima.

Počivao u miru!