Dark folk kantautor iz Bristola Matt Elliot nastupit će u Tvornici kulture
20. siječnja 2017.
Music Box (10949 Članci)
Podijeli

Dark folk kantautor iz Bristola Matt Elliot nastupit će u Tvornici kulture

Matt Elliott, kantautor iz Bristola, predstavit će svoj dark folk zvuk u Tvornici kulture u četvrtak 23. veljače 2017.

Matt je počeo kao producent elektroničke glazbe pod imenom The Third Eye Foundation, a 1996. godine objavio je sjajan album “Semtex”, jedan od najvažnijih drum ‘n’ bass uradaka tog vremena, a upravo su ti početci bili opisani kao post rock, ghost rock, drum ‘n’ bass, mračni zvuk s ispresijecanim vokalima. Kao profesionalni glazbenik koji je na sceni već više od dva desetljeća, izdavao je za Domino Records, remiksirao za Tarwater, Blonde Redhead, Mogwai, Ulver i Thurston Moorea, jedan je od rijetkih izvođača koji su bili uključeni u povratak benda Silver Apples, otisnuo se na turneju kao vokalist uz Yann Tiersena i odsvirao stotine koncerata kao Matt Elliott po Ujedinjenom Kraljevstvu, Njemačkoj, Francuskoj, Japanu, Grčkoj, Italiji. Nastupao je i na nekim od najvažnijih festivala kao što su španjolski Primavera i Tanned Tin, nizozemski Incubate i Le Guess Who, kao i All Tomorrow’s Party u UK-u.

Matt Elliott pod tim imenom stvara od 2001. godine te je objavio sedam albuma. Nastavljajući se na sjajni šesti album iz 2013. „Only Myocardial Infarction Can Break Your Heart“, Matt u Zagreb dolazi s aktualnim albumom “The Calm Before” koji će uz svoj bogati dark folk opus predstaviti u Tvornici.

I na ovom albumu Matt pokazuje sjajan glazbeni i tekstualni kontekst, folk gitarističke melodije koje su pod utjecajem Mediterana kao i istočne Europe. Pjesme se kreću od šaputavih melodija do bijesnih oluja, a njegov duboki i jaki glas doseže novu razinu pjevanja, a sve to izbjegavajući poznate načine stvaranja glazbe. Jako naglašena poezija u tekstovima je ostavljena na tumačenje slušatelju, a album se odnosi na vrijeme u životu kada dođe oluja, a osobe, osjećaji i nevolja ujedno donosi pročišćavanje koje vas može gurnuti u drugu situaciju.

Ulaznice u pretprodaji iznose 35 kuna, a na dan koncerta 50 kuna.

Službena prodajna mjesta:
● Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
● www.entrio.hr
● Aquarius CD shop – Branimir centar, Kneza Branimira 29, Zagreb
● Aquarius CD shop, Varšavska 13, Zagreb
● Atlas Arena centar, Ulica Vice Vukova 6, Zagreb
● Atlas, Teslina 7, Zagreb
● Atlas Westin, Izidora Kršnjavoga 1, Zagreb
● Atlas Zrinjevac, Zrinjevac 17, Zagreb
● Croatia Records, Bogovićeva ulica 5, Zagreb
● Dancing Bear, Gundulićeva ul. 7, Zagreb
● Dirty Old Shop, Tratinska 18, Zagreb
● Pločnik, Međimurska ulica 21, Zagreb
● Printaonica kod Bijelog čarobnjaka, Ilica 76, Zagreb
● Record Store, Tkalčićeva 34, Zagreb
● Rockmark, Berislavićeva 13, Zagreb

Organizator koncerta je YEM.

Foto: Léa Jiqqir