Nešto se dobro kuha u novom Glazbenom loncu u Kavezu
20. siječnja 2017.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Nešto se dobro kuha u novom Glazbenom loncu u Kavezu

Dok sjeverac nemilosrdno ledi, sredinom siječnja najteže je prisiliti se vikendom izaći iz kuće i uputiti se u izlazak. Ipak, postoji mjesto u gradu koje je subotom uvijek toplo i gdje uvijek vlada opuštena i prijateljska atmosfera, a uz to svira i odlična glazba.

Zatvorite se i ove subote u Kavez s Glazbenim loncem – to će učiniti i Phaneron!

Phaneron je alternativni rock bend nastao krajem 2013. godine kao projekt dvojice prijatelja, Nikole Lugovića (bass, akustična gitara; ex bend Kanis Mater) i Stefana Nožice (vokal; ex bend Penny Lane). Nakon par mjeseci probi i sviranja, napravili su dovoljno materijala za prvi akustični EP na engleskom jeziku jednostavno nazvan “Memories” te su izbacili prvi singl i spot za pjesmu ‘’Cold Sharped Knife’’.

Ubrzo nakon toga upotpunili su bend te su nastupali u nekoliko značajnijih prostora kao što su Sax, Tvornica Kulture (u sklopu HR Demo Kluba) te Vintage Industrial Baru. Krajem 2015. dolazi do izmjena u postavi te su sadašnji članovi, uz Stefana i Nikolu, Luka Letica Grgas na elektro-akustičnoj gitari, Hrvoje Ćurlin na električnoj gitari, David Lipovac na bubnjevima te povremeno Medarda Pack na saksofonu.

Zvuk benda obilježili su smjerovi poput grungea te određeni dijelovi funka, popa i bluesa. Bend je početkom ljeta 2016. izbacio EP ”Live in Sax” te je nastupao na INmusic fesivalu.

Trenutno im je aktualan singl “Moje riječi”, a publici će se u Kavezu predstaviti u akustičnim aranžmanima, kao i na samim počecima benda. Hoće li momci pustiti nostalgičnu suzu za minulim vremenima ili će to ipak biti otopljeni snijeg na obrazima od grudanja prije Glazbenog lonca – dođite i procijenite sami u subotu navečer, 21. siječnja od 20 sati.
Ulaz u Kavez je slobodan i svi su dobrodošli, a dobrodošle su i donacije u lončić iz kojeg sav prikupljen iznos ide isključivo izvođačima kao potpora njihovom radu.

Foto: Ivona Cvetko