Adele se priključila popisu onih koji će nastupiti na dodjeli Grammy nagrada
21. siječnja 2017.
Nikola Knežević (2787 Članci)
Podijeli

Adele se priključila popisu onih koji će nastupiti na dodjeli Grammy nagrada

59. dodjela Grammy nagrada bit će održana 12. veljače u Los Angelesu.

Već se polako zna tko će biti zvijezde večeri u programskom smislu, pa će tako svečanost voditi James Corden, a poznati su i izvođači koji će nastupiti na pozornici. Metallica, Keith Urban, John Legend, Carrie Underwood, a sada je potvrđena i Adele, uveličat će Grammy svečanost. Osim što će nastupiti na dodjeli nagrada Adele je i nominirana u kategoriji “Album godine” uz Beyonce, Justina Biebera, Drakea i Sturgilla Simpsona. Zadnji put je sjajna Britanka nastupila na Grammyu 2012. godine kada je s albumom “21” bila 24 tjedna zaredom na broju jedan i tako srušila rekord Billboarda, a tada je osvojila i 6 Grammy nagrada u jednoj noći što je do sada jedino uspjelo Beyonce 2010. godine.

Adele – Rolling in the Deep at 54th Grammy Awards 2012 HD from Mary Joe on Vimeo.

Bit će ovo po svemu sudeći najčudnije dodjele nagrada jer primjerice nema nigdje albuma Davida Bowieja koji je po mnogima najbolje izdanje 2016. godine, neki se bune što nema u mnogim kategorijama niti Kanye Westa (iako ne vidimo u čemu je tu problem), a Frank Ocean je izostavljen iz nominacija nakon što je otkriveno kako ne ispunjava uvjete za uži izbor.

Mogli bi još dosta toga nabrojati što je izostavljeno iz nominacija za najbolje u 2016. godini ili ono što uopće nije zaslužilo nominaciju. Kako god bilo i Grammy nije više što je nekada bio.