Audioslave se okupili ponovno nakon 10 godina, ali samo na jednu noć
21. siječnja 2017.
Nikola Knežević (2787 Članci)
Podijeli

Audioslave se okupili ponovno nakon 10 godina, ali samo na jednu noć

Mnogi su čuli za posebni Anti-inauguracijski bal kojeg su organizirali članovi super grupe Prophets of Rage, a koji ne podržavaju novog američkog predsjednika Donalda Trumpa i njegovu politiku.

Koncert se dogodio u Terragram Ballromu u Los Angelesu, a kao posebni gosti nastupili su Vic Mensa, Jackson Browne i Jack Black, ali i jedan poseban gost – Chris Cornell, pjevač nekadašnjeg Audioslavea kojeg su uz njega činili upravo članovi grupa Prophets of Rage i Rage Against The Machine, gitarist Tom Morello, basist Tim Commerford i bubnjar Brad Wilk. Tako su se na nekoliko minuta na pozornici okupili članovi Audioslave-a i odsvirali stvar “Cochise”.

Audioslave je djelovao od 2001. do 2007. godine i u tom periodu su izdali tri albuma. Simbolično ili ne, okupili su se 10 godina kasnije.

Ujedno, Morello je kasnije izjavio kako je Anti-inauguracijski bal slavlje otpora. “Otpora rasizmu. Otpora seksizmu. Otpora homofobiji. Otpora nasilju. Otpora uništavanju okoliša. Otpora fašizmu. Otpora Donalnu Trumpu”, rekao je Morello.
“The Anti-Inaugural Ball is a celebration of resistance. Resistance to racism. Resistance to sexism. Resistance to homophobia. Resistance to bullying. Resistance to environmental devastation. Resistance to fascism. Resistance to Donald Trump.

Foto: YouTube Screenshot