Nezaustavljivi Willie Nelson u 83. godini objavljuje novi studijski album
2. veljače 2017.
Nikola Knežević (2799 Članci)
Podijeli

Nezaustavljivi Willie Nelson u 83. godini objavljuje novi studijski album

“God’s Problem Child”, naziv je novog studijskog albuma američke ikone Willieja Nelsona koji će uskoro biti objavljen.

Točan datum izlaska albuma još nije poznat, ali ono što je jasno to će biti mjesec travanj. Na hrvatskom jeziku to možda i simbolično zvuči, ali na engleskom ipak ne. Nove pjesme je Willie Nelson radio s Buddyjem Cannonom, američkim country producentom i tekstopiscem koji je poznat po radu s mnogim country zvijezdama. Ono što je zanimljivo oko njihove suradnje tekstovi za pjesme su nastali tijekom njihovog razmjenjivanja tekstualnih poruka, što je kasnije svojim glasom ovjekovječio Willie.

Svaka pjesma, naravno kao i sve u Nelsonovom životu, ima vrlo zanimljivu priču. Pa je tako u naslovnoj stvari ugostio Leona Russella što je jedan od njegovih zadnjih radova prije nego što je umro 13. studenog prošle godine. Zatim tu je i pjesma Still Not Dead o čemu ne treba previše govoriti, a pjesma “Delete and Fast-Forward” govori o njegovom mišljenju o izborima u SAD-u. Jednu pjesmu na albumu pisala je Cannonova majka, a tu je i “He Won’t Ever Be Gone”, pjesma posvećena Merleu Haggardu, američkom country kantautoru koji je preminuo na svoj rođendan 6. travnja 2016. godine. Pjesmu je napisao Gary Nicholson, a ukupno sedam pjesama na albumu djelo je tandema Nelson-Cannon.

Willie Nelson je svakako nadživio mnoge, baš kao i njegov kolega Keith Richards iz The Rolling Stonesa. Obojica žive život punim plućima, a i u poodmaklim godinama i dalje rade vrhunsku glazbu za povijesne knjige.

Popis pjesama:

1. “Little House on the Hill”
2. “Old Timer”
3. “True Love”
4. “Delete and Fast Forward”
5. “A Woman’s Love”
6. “Your Memory Has a Mind Of Its Own”
7. “Butterfly”
8. “Still Not Dead”
9. “God’s Problem Child”
10. “It Gets Easier”
11. “Lady Luck”
12. “I Made a Mistake”
13. “He Won’t Ever Be Gone”

Foto: YouTube Screenshot