Rasprodane prve ulaznice za Dimensions, uskoro prva imena 6. izdanja festivala
2. veljače 2017.
Music Box (10966 Članci)
Podijeli

Rasprodane prve ulaznice za Dimensions, uskoro prva imena 6. izdanja festivala

Peto izdanje Dimensions festivala mnogima će ostati nezaboravno po vizualno i glazbeno sjajnom koncertu Massive Attacka u punoj pulskoj Areni, koji je na najljepši mogući način najavio ostatak festivala na štinjanskom poluotoku.

Na devet festivalskih pozornica na kopnu i na brojnim zabavama na brodovima koji su plovili brijunskim arhipelagom nastupilo je oko 170 raznorodnih glazbenika iz cijelog svijeta. Među glazbenim zvijezdama, rodočelnicima techna, housea, funka, soula, disca, jazza i afrobeata, poput Richiea Hawtina, Larryja Hearda, Moritza Von Oswalda, Rødhåda, Marcela Dettmanna, Moodymanna, Hiatus Kaiyotea… nastupio je i nikad veći broj glazbenika iz Hrvatske i regije, a taj je trend pratio i broj domaćih i regionalnih posjetitelja koji se udvostručio u odnosu na prošlogodišnju posjećenost.

Organizatori Dimensions festivala pripremaju nova iznenađenja o kojima će se više znati u narednim tjednima, a kako je bilo prošlo ljeto na jubilarnom, petom, Dimensions festivalu pogledajte u videu. Nakon rasprodanih pretprodajnih ulaznica, od danas je u prodaji novi kontingent ulaznica, čija je cijena za regiju 660 kuna, a mogu se naći u Entrio sistemu i na Entrio prodajnim mjestima.

Veliki koncert otvaranja šestog Dimensions festivala održat će se u srijedu 30. kolovoza, a sami festival na tvrđavi Punta Christo od 31. kolovoza do 3. rujna.


Dimensions Festival 2016 Highlights by dimensionsfestival

Pogledajte video s najboljim trenucima 5. Dimensions festivala
Prošlogodišnji line-up Dimensions Festivala označio je i povratak živim svirkama – koncertima, kao i raznim live nastupima kojima su obilovale sve pozornice na tvrđavi, ali i popularni dnevni The Beach Stage. S nestrpljenjem se očekivao nastup čikaške house legende Larryja Hearda aka Mr. Fingersa, koji je nastupio nakon dvadesetogogodišnje pauze te je oduševio prepunu, najveću festivalsku pozornicu The Clearing na kojoj su se nastupima uživo iskazali i Octave One, Moritz Von Oswald Trio, Darkstar te apsolutna zvijezda festivalske nedjelje – australski future-soul kvartet Hiatus Kaiyote. Svojevrsno koncertno iznenađenje priredio je hrvatski kolektiv sastavljen od samih glazbenih izvrsnika – ABOP. Sastav je izvodio različite materijale iz svog petogodišnjeg djelovanja te pjesme s debitantskog albuma nazvanog ABOP i izdanog na diskografskoj etiketi PDV.

Massive Attack održao je rasprodan koncert u pulskoj Areni i otvorio 5. Dimensions festival
Dimensions festival je u svojih šest godina postojanja postao ultimativni cilj za pronicljive ljubitelje glazbe širom svijeta. Beskompromisan odabir izvođača, divan jadranski ambijent i prijateljski ugođaj temelji su koji čvrsto drže ugled ovog događaja bez premca.

Centralna lokacija festivala, 200 godina stara tvrđava Punta Christo, intiman je labirint pozornica i prolaza obogaćenih najboljim svjetskim razglasima u nevjerovatnom okruženju mora i šume, tik uz festivalski kamp Brioni. Uz dnevnu pozornicu na plaži, zabave na brodovima i niz radionica posjetitelji mogu naći balans između dnevne i noćne strane Dimensions festivala. Uskoro ćemo i saznati tko od izvođača stiže u Pulu ovo ljeto, a u međuvremenu su i dalje u prodaji povoljnije regionalne ulaznice.