U veljači počinje najveći gitaristički događaj godine u čast Jimiju Hendrixu
3. veljače 2017.
Nikola Knežević (2787 Članci)
Podijeli

U veljači počinje najveći gitaristički događaj godine u čast Jimiju Hendrixu

Kako su ga prozvali i obožavatelji i kritičari, Experience Hendrix Tour će ove godine biti najveći gitaristički događaj.

U pitanju je turneja koja okuplja brojne glazbenike, a kako bi se slavilo ono što je stvorio i što je bio najveći gitarist svih vremena Jimi Hendrix. Nažalost, ovaj događaj se odnosi samo na SAD gdje će biti održano 28 koncerata, a sve počinje 17. veljače u Portlandu.

Ovaj projekt je zakoračio već u 20. godinu i okuplja razne glazbene genije baš poput Jimija Hendrixa. Okupili su se Buddy Guy, Zakk Wylde, Jonny Land, Kenny Wayne Shepherd, Eric Johnson, Dweezil Zappa, ali i Billy Cox koji je svirao bas i u bendu Jimi Hendrix Experience i u Band of Gypsys zajedno s legendom Hendrixom.

Turneja završava 26. ožujka. Nadajmo se da će jednom u budućnosti ovakav projekt doći i blizu nas, a do tada se moramo zadovoljiti Vedranom Božićem, jedinim hrvatskim gitaristom koji je svirao s Jimijem Hendrixom i koji povremeno zasvira Jimija na hrvatskim i regionalnim pozornicama. Njegov susret s Hendrixom dogodio se 1969. godine u Frankfurtu gdje je Božić bio član benda Wheels Of Fire, a koji je bio jedan od bendova koji je nastupio s Jimijem. Zajedno su, nakon višednevnog dogovora, na jam sessionu odsvirali “Purple Haze”, “Fire”, “Foxy Lady” i “Red House”.

Foto: Screenshot