Popularna irska pjevačica Lisa Hannigan stiže u Tvornicu kulture
6. veljače 2017.
Zorislav Knežević (69 Članci)
Podijeli

Popularna irska pjevačica Lisa Hannigan stiže u Tvornicu kulture

Nošena velikim uspjehom u matičnoj zemlji, ali i diljem svijeta, irska pjevačica, kantautorica i glazbenica Lisa Hannigan stiže u zagrebačku Tvornicu kulture.

Za pohvale publike i struke je ponajviše zaslužan njen aktualni album “At Swin”, nastao u suradnji s Aaronom Dessnerom (The National), kojeg ove godine promovira na europskoj proljetnoj turneji. Obožavateljima iz regije posvetila je čak četiri koncertna datuma u nizu – Beograd 28. 3., Novi Sad 29. 3., Zagreb 30. 3. i Ljubljana posljednjeg dana u ožujku.

Mlada irska glazbenica iza sebe ima tri studijska albuma. Kao i posljednji, “Passenger” se našao na prvom mjestu irske top ljestvice albuma, dok je za debitansko izdanje “Sea Sew” osvojila četiri nagrade magazina Hot Press u kategorijama za najbolji debi album, najbolji irski album, najbolju irsku pjesmu i najbolju pjevačicu. Bila je i jedini solo izvođač nominiran u dvije kategorije na Meteor Music Awards 2009. godine. Izgubila je od Imelde May.

Lisa je ostavila zapažen trag i na filmu. Pjevala je u dva scorea Stevena Pricea, za “Gravity” (nagrađen Oscarom) i “Fury”. Također je iskušala sinkronizaciju animiranih filmova, pa je tako posudila glas likovima u filmu “Song of the Sea” i seriji “Steven Universe”. Njene pjesme su uvrštene u nekoliko filmskih soundtrackova.