Poslušajte novu verziju Detourovog “Zmaja”
6. veljače 2017.
Music Box (10959 Članci)
Podijeli

Poslušajte novu verziju Detourovog “Zmaja”

Grupa Detour nakon male postnovogodišnje stanke ponovno kreće radno te nam donosi video broj za svoj novi singl ‘Zmaj’, s albuma ‘Detour 10’.  

Podsjećamo kako je pjesma ‘Zmaj’ po prvi put objavljena 2009. godine na Detourovom drugom studijskom albumu ‘TV’. Prema riječima autora i producenta Nenada Borgudana, razlog zbog kojeg se našla na obljetničkom albumu je što u prošlosti nije bila odabrana za singl, a mišljenja je da zavređuje taj status i veću pozornost jer je dio njihovog standardnog koncertnog repertoara, gdje izaziva odličnu reakciju publike, dodajući: “Na aktualnom albumu predstavili smo je u novom aranžmanu u Gininoj vokalnoj izvedbi,  gdje je obogaćena puhačkom sekcijom te perkusijama. Radi se o ljubavnoj, pozitivnoj i optimističnoj pjesmi s izraženim ‘middle tempo’ ritmom.”

Prateći video broj predstavlja dokumentaristički zapis njihovog slavljeničkog koncerta, održanog 19.11. prošle godine u Velikom Pogonu Tvornice kulture. Pod redateljskom palicom Andreja Korovljeva snimljeni su zanimljivi momenti  večeri, a nakana je bila približiti javnosti atmosferu na stageu i reakciju publike dupkom pune Tvornice. “Do sada nismo nikad imali ovakav tip spota jer nije bilo ni prave prilike. Sam video broj će nas s određenim vremenskim odmakom podsjećati na koncert kojim smo obilježili 10 godina postojanja i promovirali album ‘Detour10’, gdje smo kroz deset pjesama s novim aranžmanskim rješenjima predstavili presjek svog dugogodišnjeg rada. Mislim da će ovo biti  lijepa uspomena nečega što će velikim slovima biti zapisano u biografiji benda”, objašnjava Nenad.

Sjajni Detourovci slobodno se mogu pohvaliti da im je 2016. godina bila godina za pamćenje, gdje su se našli na mnogim godišnjim top listama – izdvajamo  titulu ‘Grupe godine’ od strane Hrvatske diskografske udruge, a ‘Zaljubila sam se’ proglašena je i ‘Pjesmom godine’ dospjevši na prvo mjesto godišnje liste HRtop 40, u prijevodu  “najvrćenija pjesma u radijskom eteru u 2016. godini.”.