Splitski Ocean i Gordan Bulić predstavili pjesmu posvećenu Kemalu Montenu
10. veljače 2017.
Music Box (10960 Članci)
Podijeli

Splitski Ocean i Gordan Bulić predstavili pjesmu posvećenu Kemalu Montenu

Grupa Ocean iz Splita ima novi singl, pjesmu “Tajna” posvećenu Kemalu Montenu. Pjesma je snimljena u suradnji s pjevačem Gordanom Bulićem.

“I ja i Gordan veliki smo obožavatelji lika i djela pokojnog Kemice, zato mu ovu pjesmu sa velikim poštovanjem želimo i posvetiti. Iskreno vjerujemo da se radi o zaista izuzetno lijepoj pjesmi u koju smo uložili puno truda i ljubavi”, rekao nam je Dino Damir Pleština koji je radio glazbu, stihove i aranžman.

Uspio je u ovu pjesmu staviti sve elemente koji pravu šansonu čine posebnom, izvan vremena, pjesmom koja ulazi u dubinu i dira vas po duši. “Pjesma posvećena Kemalu Montenu morala je biti izuzetno lijepa i nadahnuta. Od početka smo bili svjesni te odgovornosti i visokog cilja kojeg smo sebi zadali, ali podrška koju dobivamo od kolega glazbenika, struke i kritike govori nam da smo svoj zadatak obavili časno i na visokoj razini”, ističe.

“Ljuti nas kad se glazba prostituira za novac ili publicitet, kad se ne poštuje njena sveta uloga kao kraljice svih umjetnosti, a to je da ljude uzdiže i hrani svojom ljepotom. Prije su umjetnici a pogotovo glazbenici čuvali svoj profesionalni dignitet više čak i od vlastitog života. Dobro se pazilo da se umjetnost i glazba ne omalovažavaju vulgarnim, prostim ili trivijalnim sadržajem kao što to danas radi određeni broj hiperproduktivnih autora”, kaže.