Aloha! Jeste čuli za Hula Hi-Fi i Hawaiian Noir?
11. veljače 2017.
Music Box (10960 Članci)
Podijeli

Aloha! Jeste čuli za Hula Hi-Fi i Hawaiian Noir?

Hula Hi-Fi stvaraju neku vrstu glazbe koju su oni nazvali ‘Hawaiian Noir’. Što je Havajski Noir? Više osjećaj nego zvuk, to je tropska intimnost pretvorena u note i akorde. Trnci koji vas prođu kada sunce zalazi nakon dana na vodi.

Pospani zagrljaj sanjivog ljubavnika pored tebe, sunce koje se još nije pojavilo na obzoru na dan kad trebate letjeti natrag kući. To je ono što Brazilci nazivaju “Saudade’: nostalgična, sjetna čežnja za nekim voljenim i izgubljenim. To je nešto opasno i blaženo, osjećaj kada se naginjete preko ruba litice kako bi vidjeli valove koji se razbijaju o obalu. To su vibrirajuće žice, toplo zujanje krupnog basa, meko sviranje ukulelea, i steel gitara koja se probija kroz prazan prostor između njih. To je havajska glazba posložena u filmski soundtrack, film o tome kako je svijet lijep, čak i ako je je u plamenu.

Osnovani 2015. godine na suncem okupanim plažama Nashvillea u Tennesseeju, Hula Hi-Fi predstavljaju se svijetu sa zbirkom obrada koje pokrivaju svako desetljeće od 1940 do 2000-ih. Trio iskusnih glazbenika koji su radili i nastaviti raditi s umjetnicima svih žanrova (uključujući imena poput Sugarland, Amos Lee, Butch Walker, Slow Runnera i niz drugih). Josh Kaler, Annie Clements i Sarah Bandy trenutno snimaju ‘The Isle of Forgotten Dreams’, svoj izvorni materijal koji će biti objavljen u 2017. Njihov cilj je da nježno četkicom skinu pijesak sa prekrasne glazbe Havaja i donesu u najmračnije kutove mainstreama, i tako unesu nešto svježe u njega tijekom tog procesa.

Svakako posjetite njihov YouTube kanal i uživajte.