11. veljače 2017.
Nikola Knežević (2787 Članci)
Podijeli

Iz Danske se daleko čuje glazba mladog talenta Alexa Vargasa

Mladi pjevač, tekstopisac i producent iz Danske, Alex Vargas, privlači sve više pozornosti kritike i publike.

Sa 17 godina preselio se u London u potrazi za glazbenim uspjehom i tada je potpisao ugovor s velikom izdavačkom kućom Geffen Recrods, što je već bio znak kako mu je zagarantirana uspješna glazbena karijera. Osnovao je bend Vagabond i rasprodao dvije britanske turneje te nastupio na festivalima Glastonbury, T in the Park i V music festivalu.

2010. godine je ipak odlučio napustiti bend i krenuti u solo karijeru, te tada kreće još veća uzlazna putanja. Surađuje s francuskim bendom Above & Beyond, piše čak 5 pjesama za njihov studijski album koji je završio na broju jedan američke Dance/Electronic ljestvice albuma. 2014. potpisuje novi ugovor za Copenhagen Records i počinje raditi na svojoj glazbi. Izbacio je nekoliko singlova i viralnu hit pjesmu “Solid Ground”, a sve se našlo i na EP-u “Giving Up The Ghost” 2016. godine. EP je očekivano završio na vrhu top ljestvica u Danskoj.

Prognoziraju mu veliki uspjeh, pogotovo britanski mediji, a u Danskoj je i dobitnik nagrade za najboljeg danskog glazbenika 2016. godine. Najavio je i prvi studijski album “Cohere”, a na kojem bi se trebala naći i najnovija pjesma “Inclosure”. Album izlazi 31. ožujka za Copenhagen Records.

Zanimljivo je kako je Alex nedavno slučajno završio u Dubrovniku gdje je snimana serija “Igre prijestolja”, a poznato je kako je veliki obožavatelj ove mega popularne serije. Navodno je tamo slučajno završio ispijajući vino rosé.