12. veljače 2017.
Nikola Knežević (2799 Članci)
Podijeli

I u paru i solo Brođani pjevali i plesali uz ljubavne stihove Nene Belana i Fiumensa

Kada je Neno Belan, autor nekih od najboljih hrvatskih ljubavnih pjesama, uzeo svoju veliku ljubav Barbaru u ruke i krenuo s prvim riffovima i taktovima Brođani su ušli u njegov očarani svijet.

Malo Đavola, malo pjesama iz dvadesetogodišnje karijere s Fiumensima, tako bi se najbolje mogao opisati koncert u Slavonskom Brodu u Kazališno-koncertnoj dvorani “Ivana Brlić Mažuranić”, a povodom dana zaljubljenih – Valentinova. Belan i njegov savršeni trio uvijek u live izvedbama pjesme podignu na jednu novu, plesnu i funky, razinu. “Pričaj mi o ljubavi”, “Dani ljubavi”, “Ivona”, “Jagode i čokolada”, “Ja volim je”, ali i nešto novije “Rijeka snova”, “Zar više nema nas” (uz pomoć bubnjara), “Ludo zaljubljen” i “Ulicama grada (pjesma sreće)”, samo su neke od pjesama koje su izvedene u dvosatnom koncertu.

Savršeni spoj nježnog Belanovog glasa i vrhunskih back vokala, stopljen s izuzetim melodijama koje su izlazile iz instrumenata Vedrana Križana (klavijature), Olje Dešića (bas) i Lea Rumore (bubnjevi) rasplesali su i raspjevali publiku, koja bez obzira na nešto intimniju atmosferu (zbog kazališta) ipak nije mogla izdržati sjedeći, nego su ustali iz svojih sjedalica i doslovno uživali u ovoj sjajnom koncertu. Na pjesmama “Sunčan dan” i “Rock galama” Neno i Fiumensi su odradili mediteranski pop/rock jam session i pokazali kako su odlični glazbenici i tehničari, a bile su tu i posebne izvedbe poput pjesme “Zar više nema nas”, gdje je Massimov vokal zamijenio bubnjar Leo. Pjesma “Vino noći” posvećena je i Brođaninu Zlaji i njegovoj supruzi, velikim Neninim prijateljima, zbog čega je ovaj Splićanin rado viđen gost u Slavonskom Brodu, gradu gdje je već nekoliko puta svirao, što na gradskom korzu, što u raznim klubovima.

I ovoga puta je Neno Belan sa sobom poveo svoju veliku ljubav Barbaru uz koju je stvarao najljepše ljubavne stihove, proputovao mnoge kilometre i zasvirao na mnogim koncertima. Nakon pjesme “Dotakni me s usnama”, bend se povukao u back stage da bi potom brodska publika tražila dugim pljeskom i skandiranjem još divnih melodija. Izašli su na bis i vratili se u godine Đavola uz “Điri, điri” i”Cestom preko Zagore”. Na kraju su se čuli stihovi “Bambina, tako sam sâm” posvećeni svima onima nesretnima u ljubavi, ali i onima koji ljubav trebaju tek pronaći. “Zviždeći vjetru da zavara san, melodiju plavu…” Neno Belan i Fiumensi su napustili Slavonski Brod najavivši ponovni dolazak pred ovu posebnu publiku.

Uskoro donosimo i veliki intervju s Nenom Belanom, stoga pratite Music Box.