Adele i David Bowie zvijezde 59. Grammyja s 5 osvojenih nagrada
13. veljače 2017.
Nikola Knežević (2787 Članci)
Podijeli

Adele i David Bowie zvijezde 59. Grammyja s 5 osvojenih nagrada

Adele, Beyoncé i Chance the Rapper osvojili su najviše nagrada na Grammy svečanosti u Los Angelesu, a svo troje je imalo i sjajne nastupe.

Baš kao i 2012. godine, Adele je i ovoga puta dobila Grammy za najbolji album godine i najbolji pop album. Pjesma “Hello” je dobila Grammyja za najbolju pjesmu godine, snimku godine i za najbolju pop izvedbu.
Tako je jedina pjevačica koja je uspjela dva puta osvojiti Grammy za album, snimku i pjesmu godine.
Beyonce je imala čak 9 nominacija za, po nama, najbolji album 2016. godine, ali je na kraju osvojila samo tri “gramofonske ploče” za najbolji urbani suvremeni album i najbolji glazbeni video za pjesmu “Formation”.

I Chance the Rapper je imao dobru noć koji je osvojio nagradu za najboljeg novog umjetnika i tako postao prvi tamnoputi reper koji je osvojio nagradu još od Lauryn Hill 1999. godine.

Izdvojimo još neke dobitnike, primjerice Willieja Nelsona za najbolji album tradicionalne glazbe, Davida Bowieja za najbolju rock izvedbu i najbolju rock pjesmu “Blackstar”, dok je osvojio Grammyja i za najbolji alternativni album, a Megadeth za najbolju metal izvedbu u pjesmi “Dystopia”. Trijumfirala je i Beyonceina sestra Solange u kategoriji za najbolju R&B  izvedbu za pjesmu “Cranes In The Sky”.

Ostale dobitnike pogledajte OVDJE.