Novi instrumentalni projekt: hrvatske flamenco gitare Davida Savčića i Tea Mandžuke
14. veljače 2017.
Nikola Knežević (2787 Članci)
Podijeli

Novi instrumentalni projekt: hrvatske flamenco gitare Davida Savčića i Tea Mandžuke

Album “Simply Spain” objavljen je digitalno na YouTube-u i CD Baby.com kanalima u prosincu prošle godine i već je zaintrigirao ljubitelje instrumentalne glazbe, ali i kritičare.

Izdanje je prijavljeno u više kategorija za ovogodišnji Porin i ušlo je u konkurenciju za nominacije u sljedeće 4 kategorije: za najbolji instrumentalni album (izvan klasične i jazz glazbe), za najbolju produkciju, za najbolju snimku, a snimka Caminar (Solea por Bulerias) konkurira za najbolju instrumentalnu izvedbu (izvan klasične i jazz glazbe). Poštovani kolege S. Škarica, A. Dragaš, Z. Gall, D. Hrvoj, I. Vrkić (Radio Rijeka), D. Mandić (N. list) su se pohvalno izrazili o ovom projektu.

Album je objavljen digitalno dana 21.12.2016. na YouTube-u pod naslovom: David Savcic & Teo Mandzuka – “Simply Spain” (Full Album). CD izdanje je u planu i ovisi o eventualnom sufinanciranju od za kulturu nadležnih institucija.

Glazbu su napisali, snimili i isproducirali David Savčić i Teo Mandžuka (Rijeka, jesen 2016), a mastering je radio Robert Funčić, dok se izvršnom produkcijom i menadžmentom pozabavila Ustanova u kulturi B.J. Promotions koja je i službeni izdavač ovog albuma.

David Savčić je odsvirao gitaru, električni bas i palmas, a Teo Mandžuka gitaru i palmas, dok su na albumu ugostili Nevija Brozića na perkusijama i Kseniju Savčić, koja je posudila vokal u pjesmi “Un Cancion del Sol”.

Popis pjesama:
1. La Imagen de Cadiz (Bulerias) 3:54
2. Un Cancion del Sol (Rumba) 4:07
3. Cordoba (Rondena) 5:27
4. La Mañana (Alegrias) 3:10
5. Niño (Rumba) 4:27
6. Dos Amigos (Tangos) 4:54
7. Caminar (Solea por Bulerias) 5:12
8. La Niña Portuguesa (Rumba) 4:04
9. Rio, Rio (Samba) 2:25
10.La Passion Escondida (Tarantas) 5:52

UKUPNO trajanje: 44 min.

Foto: Screenshot