16. veljače 2017.
Nikola Knežević (2787 Članci)
Podijeli

Zadarski trojac Scarlet Notes i u 2017. godini drma hrvatskom alternativnom scenom

Jedan od najzanimljivijih alt rock projekata u Hrvatskoj, Scarlet Notes, s baladom “Sneni grad”, žestoko, ali i melodično počinje 2017. godinu.

U pitanju je četvrti singl koncept projekta “3/3”. Riječ je o projektu tijekom kojeg u dvije godine izbacuju po tri različita singla, a opet tematikom i ugođajem slična, a sve će to na kraju izaći i na albumu. Uz svaki singl objavljuju i video spot, prvo je to bilo za “Obrise”, zatim za “Ptice od papira” i “Kao prije”, a sada i za “Sneni grad” kao dio 2/3 projekta koji za tematiku ima vodu gdje se ona provlači na drugačiji način kroz stihove pjesme.

Nove pjesme su inspirirane godišnjim dobima u njihovom rodnom Zadru, odnosno u ovom slučaju – zimom.

“Zimi ulice često znaju biti gotovo sablasno puste, poput “grada duhova”. Zato smo u videu prikazani kao duhovi koji obitavaju na mjestima koja su nekad nastanjivali”, kažu članovi Scarlet Notesa.

Na snimanju, miksanju i produkciji je radio Jere Šešelja, a na masteringu Luka Tralić Shot (Elemental). Video je radila zadarska Bifora video produkcija.

Inače ovaj bend nije samo specifičan kao trio, nego što je glavni vokal u bendu basistica Zrna Zuber, a osim nje tu su i Leonardo na gitari i Josip na bubnjevima. Do šire publike su došli ulascima u finala HGF-a (2. mjesto),  HR demo kluba te Gitarijade u Zadru. Tako je objavljen i odličan debitantski album “Naivno srce”, koji osvaja srca publike na prvo slušanje. Shodno tome imali su turneju diljem Hrvatske, a predstavili su se i u Velikoj Britaniji s nekoliko koncerata.

Još jedan sjajan glazbeni projekt u Hrvatskoj, koji dokazuje kako imamo raznovrsne mlade glazbenike koji su sadašnjost i budućnost regionalne scene, pa nek’ onda netko kaže kako je naša glazba u nikad goroj situaciji.

Foto: Stipe Surać