Američka blues/rock pjevačica Beth Hart dolazi u Zagreb!
17. veljače 2017.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Američka blues/rock pjevačica Beth Hart dolazi u Zagreb!

Jedna od najboljih blues/rock pjevačica današnjice, Beth Hart, nastupit će u Boogaloo Clubu, 10.11.2017.godine.

Beth Hart je rođena u Los Angelesu, a glazba je postala dio njenog života prije nego što je, kako sama kaže, postala svjesna same sebe. Iako je prve albume izdala početkom devedesetih, pažnju javnosti privukla je 1999.godine singlom “LA Song (Out of This Town)”, nakon čega je njena karijera krenula uzlaznim putem. Objavila je nekoliko samostalnih studijskih i live albuma, nominirana je za Grammy, dobitnica je i brojnih drugih nagrada, a o poštovanju koje njene kolege imaju prema njoj dovoljno govore brojne suradnje koje je ostvarila s nekim od najvećih glazbenika našeg vremena (Jeff Beck, Buddy Guy, Slash, Warren Haynes).

Važan dio njene karijere je i dugogodišnja suradnja s gitaristom Joe Bonamassom, s kojim je snimila dva studijska i jedan live blues album, a upravo zajedno snimaju i još jedno zajedničko izdanje koje se očekuje tijekom ove godine. Prije dvije godine izdala je album „Better Than Home“, koji je odmah poslije izlaska stigao do prvog mjesta Itunes Blues liste, te dospio na 4. mjesto ukupne MOJO liste albuma godine. To joj je najprije otvorilo vrata klubova, a nakon toga i velikih koncertnih dvorana širom svijeta. U isto vrijeme emotivna i jaka, nježna i „opaka“, ova karizmatična žena moćnog glasa i nevjerojatne energije nikog ne ostavlja ravnodušnim. Bilo da sama s klavirom ili uz pratnju gitare pjeva najljepši blues, soul ili jazz, ili uz pratnju cijelog benda „prži“ rock’n’roll, ona daje cijelu sebe glazbi i tom trenutku u kojem se povezuje sa svojom publikom.

Ta sirova emocija koju emitira na živim nastupima koji joj, kako sama kaže, znače više od svega u životu, razlog je što se sve više ljubitelja dobre glazbe širom svijeta zaljubljuje u nju, i zbog kojeg je i interes hrvatske publike za njen koncert u Zagrebu ogroman!

Ogroman interes za zagrebački koncert !

Na turneji u okviru koje će Beth Hart posjetiti i Zagreb, promovirat će svoj aktualni album, „Fire On The Floor“, ali će publika imati prilike čuti i njene najveće hitove kao i obrade blues standarda po kojima je i postala poznata.
”Bit će svega toga, naravno. Prije nego što krenemo na turneju, bend zna zaista ogroman broj pjesama, tako da možemo svirati sve što nam se u tom trenutku svira. Ni jedan koncert nije isti, nikad nemamo jedinstvenu set listu za cijelu turneju“ kaže Beth i obećava koncert koji će zadovoljiti i one koji je najviše vole u bluesy izdanju, ali i one koji su željni dobre i žestoke r’n’r svirke: „Napravit ćemo miks… Mislim da je dosadno kada je cijeli koncert ‘hard’ ili obrnuto, kada je sve lagano”, rekla je Beth Hart.

Ulaznice se nalaze u prodaji ! Ulaznice za koncert po cijeni od 200 kn u prodaji se nalaze od danas, od petka, 17.veljače na svim prodajnim mjestima Ticketshopa, kao i na www.ticketshop.hr.

Izvor: Hamar Media