17. veljače 2017.
Music Box (10959 Članci)
Podijeli

Nenu Belanu će se na slavljeničkom koncertu pridružiti Massimo, Maja Posavec i Akvarel

Neno Belan slavi 20 godina suradnje sa Fiumensima, a sada je otkrio i goste koji će mu se pridružiti na velikom slavljeničkom koncertu!

Na pozornici u Domu sportova 25. veljače nastupit će uz gostovanja Massima, Maje Posavec i a cappela grupe Akvarel!

Prvo veliko ime koje je Neno najavio jest njegov veliki prijatelj i kolega Massimo Savić. Ako netko može parirati Neni Belanu u mjesecu zaljubljenih, to je upravo Massimo. Godine 2009. pjesma ”Zar više nema nas?” bila je pjesma godine, za koju su Neno i Massimo dobili Porina za najbolju vokalnu suradnju.

Maja Posavec je svoje glazbeno ime izgradila kroz Detour. Iskorak u solo vode učinila je upravo zahvaljujući Neni Belanu s kojim je otpjevala mega hit ”Tvoj glas”, inače nagrađen Porinom za najbolju vokalnu suradnju. Nakon toga Maja je objavila još dva samostalna singla i najavila objavu debitantskog albuma.

Akvarel nije klasična hrvatska pop grupa. Svojim pjesmama šest pjevača iz Osijeka daju jednu posve novu dimenziju svojim višeglasjem uz beat box. Nedavno su oduševili svojom izvedbom pjesme ”Ljubav” na Zagrebačkom festivalu, a uz Nenu Belana kao jednog od najcjenjenijih autora ljubavnih pjesama u Hrvatskoj zasigurno će još više zablistati.

 

Neno Belan ima još jedan dodatni razlog za slavlje! Naime, sinoć su na svečanoj ceremoniji u zagrebačkom Matis Absplute Loungeu objavljeni finalisti 24. izdanja Glazbene nagrade Porin. Album ”Sanjaj!” Nene Belana & Fiumensa osvojio je nominaciju u kategoriji Najbolji album pop glazbe.

Na Hrvatskoj radioteleviziji u nedjelju, 19. veljače u 23:05 bit će prikazano najnovije izdanje Glazbenog specijala autora i voditela Ante Batinovića u kojem će ugostiti Nenu Belana uoči velikog koncerta u Domu sportova. Jedan od najvećih hrvatskih autora i izvođača pop glazbe govori o svojoj bogatoj karijeri koja je započela negdje na nekom kantunu u Splitu. Govori i o tome zašto je i kako postao umjetničkim ravnateljem Zagrebačkog festivala 2017., ali i kako su na njega kao autora, skladatelja i izvođača i kompletnog muzičara utjecali Zagrebački festival, Splitski festival i legendarni festival talijanske kancone u Sanremu. Opširno govori o svom prvom bendu Đavoli koji su totalno odudarali od svega što se u nas događalo osamdesetih godina, naročito u suprotnosti sa svom uobičajenom produkcijom, ali i ”novim valom”. Neno objašnjava zašto je stajao na kantunu s glavom u balunu i tako manje više ostao cijelu prebogatu karijeru. Odogovrit će i na pitanje zašto su mu ljubavne pjesme sve u stvari sa sretnim krajem, a ne pune ljubavnih boli kao u većine autora i zašto ne nastupa više na sam dan Valentinova nego krajem veljače. Reprizu pogledajte u ponedjeljak, 20.2. u 13:50 na HTV3. Urednica emisije je Melanija Pović Jagarinec.

Ulaznice za koncert po cijeni od 95 kn, a na dan koncerta 125 kuna, možete potražiti u sustavu Eventima i na eventim.hr, u Dirty Old Shopu u Tratinskoj, Dallas Recordsu (Paromlinska 49/1) i riječkom Dallas Music Shopu. Sve dodatne informacije o koncertu potražite na službenom Facebook eventu.

Foto: Nikola Knežević