Na današnji dan, prije 22 godine, Frank Sinatra održao svoj zadnji koncert
25. veljače 2017.
Nikola Knežević (2798 Članci)
Podijeli

Na današnji dan, prije 22 godine, Frank Sinatra održao svoj zadnji koncert

Dogodilo se to 25. veljače 1995. godine  na privatnoj zabavi ispred odabranih 1 200 ljudi.

U pitanju je bila završna noć Frank Sinatra Desert Classic golf turnira. Kasnije se ispostavilo da će to biti njegov zadnji koncert, a zadnja pjesma koju je otpjevao je bila “The Best is Yet to Come”.

Sinatra je bio živuće utjelovljenje američkog “Showmana”, ali i prilično kontroverzna osoba izvan pozornice. Osim glazbe bavio se i filmom te je čak osvojio i OScara za najbolju sporednu ulogu 1953. godine za film “Odavde do vječnosti”. Sinimio je više od 100 albuma i glumio u 58 filmova. Brakovi, avanture, veze s mafijom, sklonost alkoholu, sve su to bile teme novina o njegovom “ludom” privatnom životu.

Iako se trebao oprostiti od karijere još početkom sedamdesetih godina, iza toga je još snimao albume i nastupao na svjetskim pozornicama te obarao rekorde posjećenosti, poput koncerta u u Rio de Janeiru ispred 175 tisuća ljudi.

Zanimljivo je kako je Frank Sinatra od 1945. do zadnje aktivne 1995. godine, svake godine imao barem jednu pjesmu na top ljestvicama, što dovoljno govori o njegovoj popularnosti. Jedan je od najutjecajnijih glazbenih osoba prošlog astoljeća i jedan od najprodavanijih pjevača prodavši više od 150 milijuna ploča diljem svijeta, a čak su ga neki proglasili i najboljim pjevačem 20. stoljeća.

Sinatra je i dobitnik 11 Grammy nagrada, a te iste godine kada je održao zadnji koncert Empire State Building je na njegov 80. rođendan poplavio, a održan je i koncert za zvijezdama pod nazivom “Sinatra: 80 Years My Way”. Na kraju  koncerta Sinatra je izašao na pozornicu i po zadnji put otpjevao s ansamblom “Theme form New York, New York”. Tako da je to službeno zadnji nastup pred publikom, dok je zadnji koncert, kao što smo rekli, održao 1995. godine.

Umro je 14. svibnja 1998. godine od srčanog udara.

Foto: YouTube Screenshot