4. ožujka 2017.
Nikola Knežević (2787 Članci)
Podijeli

Iako nije među nama već 7 godina, Ronnie James Dio kreće na svjetsku turneju?!

Rock zvijezda Ronnie James Dio, koja je preminula 2010. godine,  uskoro bi mogla krenuti na svjetsku turneju.

Bivši pjevač grupa Rainbow i Black Sabbath bi tako mogao postati prvi umjetnik koji će unatoč smrti održati svjetsku turneju, naravno, kao – hologram. Dio hologram je prvi put nastupio prošle godine na Wacken Open Air festivalu u Njemačkoj, a debi na američkom kontinetu imao je na Pollstar Live! nagradama u Los Angelesu.

Ovaj, jedan od najboljih svjetskih rock glasova u povijesti, dio je projekta tvrtke Eyelussion, a sve nadgleda njegova supruga i menadžer Wendy Dio. Predstavnik spomenute tvrtke Jeff Pezzuti najavio je kako će posebni hologram biti spreman za svjetsku turneju upravo iz razloga što je Dio imao obožavatelje na području cijele zemaljske kugle.

 

I prije su hologrami najavljivani kao nešto što ćemo često viđati na koncertima, pa je tako 2015. rečeno kako će Whitney Houston krenuti na turneju kao hologram, ali nakon dueta s Christinom Aguilerom kada je Whitney “zakazala”, planovi su ipak ostali neostvareni. Ideja je ponovno pokrenuta 2016. godine kada je na red došla Judy Garland, ali plan za turneju 2017. godine je izgleda propao jer niti jedan datum nije objavljen.

Hoće li Dio biti prvi kojemu će to uspjeti, vjerujem kako ćemo vrlo brzo saznati, odobravao ovo netko ili ne.

Foto: feelgrafix.com (Lucas Surtin)