Dino Merlin kreće na mini turneju po Švedskoj gdje će predstaviti “Hotel Nacional” i novi svjetlosni show
8. ožujka 2017.
Nikola Knežević (2799 Članci)
Podijeli

Dino Merlin kreće na mini turneju po Švedskoj gdje će predstaviti “Hotel Nacional” i novi svjetlosni show

Svjetska turneja “Hotel Nacional” na kojoj najpopularniji pjevač u regiji Dino Merlin predstavlja svoj posljednji studijski album “Hotel Nacional” i pjesme s albuma najvećih hitova “Greatest Hits Collection”, nastavlja se ovoga mjeseca u Švedskoj!

Prvi koncert Dino će održati u švedskom gradu Malmö (u subotu, 11. ožujka), zatim slijede Göteborg (18. ožujka) i Norrköping (25. ožujka). Na tim koncertima Dino Merlin, čuven po visokim produkcijskim standardima na sceni, sprema nešto posebno – premijeru najnovije koncertne tehnologije pomoću koje će mobiteli posjetitelja stvoriti dosad neviđeni svjetlosni show!

Pri uvođenju ove tehnologije Dino Merlin i kreativno-producentska ekipa turneje “Hotel Nacional” surađuju s kompanijom Offli.ne iz SAD-a – vodećom svjetskom mobilnom platformom za engagement posjetilaca na live događajima, koja je do sada surađivala s brendovima poput Cirque de Soleil, NBC, HNL i Disney. Publika na koncertu downloadom mobilne aplikacije “Offli.ne” i njezinim pokretanjem za vrijeme pjesme “Sve dok te bude imalo” postaje integralni dio showa tako što ekrani i kamere mobitela stvaraju unaprijed programirani svjetlosni show. Na taj način publika postaje glavni akter i u isto vrijeme platno na kojem se oslikava magični show.

Sve informacije o turneji “Hotel Nacional”, koja ove godine ulazi u svoju završnicu, možete pratiti na Dinovoj web stranici ili Facebooku.

U Sarajevu je u ponedjeljak predstavljen dokumentarni film “Sredinom” posvećen Dini Merlinu koji je izradila Al Jazeera Balkans. Ova dokumentarna priča upoznaje nas sa životnim putem jedne od najvećih regionalnih pop-zvijezda svih vremena. Publika u regiji moći će pogledati ovaj dokumentarni film premijerno u programu Al Jazeere Balkans, u nedjelju 19. ožujka u 21 sat.

Biografija Dine Merlina je ujedno i svjedočanstvo o burnom životu Balkana u kojem, osim ratova, postoje i neke ljepše veze, one koje se osjete kroz glazbu i odnos publike prema zajedničkim glazbenim zvijezdama. Dino Merlin je jedna od najsvjetlijih među njima!

“Pričao sam u jednom dahu, u jednom danu i naravno da tako ne možete ispričati sve niti se svega sjetiti. Neke važne događaje i ljude sam sigurno nenamjerno preskočio. No, nije zgoreg da čovjek s vremena na vrijeme pogleda samog sebe u ogledalo, osvrne se na ono što je bilo i kako je bilo. Jer to što je iza nas, svi ljudi i dešavanja u našim životima, učinila su nas onim što smo danas, a ono što smo danas, određuje naše sutra”, rekao je Dino.

Pogledajte trailer dokumentarnog filma “Sredinom”.