Smiljana Štrbac (Heidi šeće psa): “Imam plavu kosu, volim planine i skijanje pa su me prozvali svojom ‘kleine Heidi'”
9. ožujka 2017.
Nikola Knežević (2787 Članci)
Podijeli

Smiljana Štrbac (Heidi šeće psa): “Imam plavu kosu, volim planine i skijanje pa su me prozvali svojom ‘kleine Heidi'”

Domaća glazbena ponuda bogatija je za novi bend. Osim po odličnoj glazbi bit će ga lako uočiti i po zanimljivom imenu – Heidi šeće psa.

Za iskorak na glazbenu scenu odlučili su se gitarist i autor Hrvoje Borošić te Smiljana Štrbac kao vokal. Ostatak benda čine iskusni klupski glazbenici i prijatelji, Goran Horvat na bubnju i Saša Zec na basu. Tu su i mlade snage, Lovro Ašperger na solo gitari i Josip Blažević na klavijaturama – svi oni čine bend Heidi šeće psa.

Donosimo mini intervju s pjevačicom Smiljanom Štrbac:

Prije svega bend ima vrlo neobično ime ‘Heidi šeće psa’, odakle ideja i kakve su do sada reakcije?

Ime je nastalo kao rezultat naših nekih večernjih druženja tijekom kojih smo pokušavali smisliti ime bendu. Heidi je bila zadana tema s obzirom na to da mene dečki već neko vrijeme tako zovu – zbog toga što imam plavu kosu, volim skijati, volim planine pa sam tako već neko vrijeme njihova ‘kleine Heidi’ (njem. Mala Heidi). Onda smo gledali kako bi se Heidi mogla uklopiti u ime benda. Što bi Heidi mogla raditi. Nabacivali smo se s nekim imenima pa je netko izvalio ‘Heidi šeće psa!’. Nama se svima to jako svidjelo. Uspjeli smo se s tim imenom identificirati. Čini nam se da ono baš lijepo paše uz nas.

Okolina je reagirala uglavnom pozitivno, naročito mlađa ekipa kojima se to ime svidjelo jer je nekonvencionalno, malo drugačije i samim time zanimljivo. Generalno je ime lijepo zaživjelo iako je nekima i dalje malo čudno.

Opišite nam malo glazbeni stil grupe ‘Heidi šeće psa’, tko je za njega najzaslužniji?

Rekla bih da se naš glazbeni stil može nazvati malo čvršćim popom ili pop rockom, iako u bendu imamo i ljude koji su zaljubljenici u blues tako da su oni n neki način dali i neku dodatnu patinu cijeloj toj priči. Za to kako pjesma zvuči zaslužni smo svi pomalo, počevši od Hrvoje Borošića koji je napravio pjesmu, do svakog od dečki iz benda koji su napravili aranžman svaki za svoj instrument, a onda je to sve zaokružio naš glazbeni producent Žan Jakopač. On je najzaslužniji da ova pjesma zvuči ovako kako sada zvuči, a što je poprilično različito od onoga kako je to zvučalo kad smo tek počeli s probama u garaži.

Kakvi su daljnji planovi za ‘Heidi šeće psa’?

Nastavljamo raditi i dalje! Imamo već jedan solidan broj pjesama kojima raspolažemo. Neki okvirni plan je da radimo singl po singl. U bližoj budućnosti nas čeka snimanje drugog singla. Nakon što završimo snimanje u studiju krenut ćemo sa snimanjem spota, a kad dovršimo i spot krećemo u promociju. 

Izvor: Hamar media