Grupa Jastreb vraća se u KSET!
10. ožujka 2017.
Nikola Knežević (2787 Članci)
Podijeli

Grupa Jastreb vraća se u KSET!

Okultno – distopijska grupa Jastreb vraća se u KSET. Potjera za zlatnim kaležom zvuka tako se nastavlja pod okriljem Zavoda za eksperimentalni zvuk, a uz mračne evergreenove, publici će se na Veliki petak 14. travnja. ukazati i novi materijal „Tekton“.

Jastreb je nastao kao solo projekt kraut lorda i riff majstora bendova Seven That Spells i Otrovne Kristine, ali će i ovaj put nastupiti u formi višečlanog benda. Na pozornicu KSET-a pritom će se vratiti i Albin Julius, figura iza mračne psihodelije austrijskog Der Blutharscha.

Izdanjima “Jastreb” te dugometražnim prvijencem “Mother Europe” za austrijski label Hau Ruck!, predstavili su se domaćim i stranim ljubiteljima pretežito instrumentalne, hipnotičke i teške psihodelije. Lani je objavljeni i treći album “Orient and Occident” na kojem između ostalih sviraju i Blake Fleming (Laddio Bolocko, The Mars Volta) te Baby Lina Doll (Deutsch Nepal).

Posljednjih godina su u Zagrebu nastupili maženjem gitare katanom  na Izlogu suvremenog zvuka te lani u KSET-u kada su audiovizualnom apokalipsom testirali vještine preživljavanja svoje publike. Jastreb uvijek nađu svježe načine da napregnu izdržljivost slušatelja te ga urone u sinestetski bazen za senzornu amplifikaciju. Ovaj Veliki petak Jastreb će nesumnjivo razapeti vaša osjetila.

Vrata KSETa se otvaraju u 20h. Ulaznice po cijeni od 30 kn se mogu kupiti na blagajni kluba.

Oznake jastreb, kset