Antenat objavili novi spot za “Boliviju” i najavili proslavu 20. rođendana
11. ožujka 2017.
Music Box (10917 Članci)
Podijeli

Antenat objavili novi spot za “Boliviju” i najavili proslavu 20. rođendana

Zagrebački bend Antenat u Tvornici će proslaviti 20 godina karijere u petak 7. travnja 2017.

Možda i jedna od najljepših zagrebačkih glazbenih priča je ona o Antenatu, priča o petorici prijatelja koji sviraju zajedno od osnovnoškolskih dana. Odrastali su uz bend koji je rastao i mijenjao se, te s vremenom okupio brojne poklonike i prijatelje, a svi su oni pozvani proslaviti dva desetljeća karijere benda u Tvornici.

Ususret nastupu, objavljen je novi spot za pjesmu “Bolivija”, treći i posljednji single s aktualnog albuma “Izlet”, nakon čega slijedi objava novog materijala koji će biti osnažen i novim članovima.  “Bolivija” je najstarija pjesma s posljednjeg albuma koja podosta odudara od standardnog zvuka Antenata. Nastala kao bezimena instrumentalna kompozicija, do kraja je oživjela u trenu kada je dobila tekst nastao pod dojmom jedne lude zore negdje blizu tromeđe Bolivije, Argentine i Čilea. Tri godine nakon objave singla, pjesma je dobila spot u kojem glavnu ulogu ima umjetnica Nikolina Komljenović, a viziju atmosferičnog, intimnog, mračnog spota prenio je snimatelj i redatelj Damian Nenadić.

Iza sebe Antenat ima tri studijska albuma, “Subing” (2005.), Karavana (2008.) i Izlet (2013.), a u pripremi je i novi materijal čiji će se prvi taktovi moći čuti na nadolazećem nastupu. Antenat je odsvirao stotine koncerata po cijeloj regiji, ali i diljem Europe i odavno zaslužio status jednog od najpopularnijih bendova zagrebačke nezavisne scene.

Počeli su kao standardni rock-kvartet s bubnjem, basom, gitarom i vokalom, a s vremenom se postava širila, mijenjajući glazbene stilove. Bend je sve više nastupao, profilirajući vlastiti glazbeni izričaj koji sami nazivaju subreggae, zbog izbjegavanja komplikacija u objašnjavanju kombinacije stilova glazbe koju sviraju. U njemu su sadržani različiti utjecaji, od reggaea i duba, preko ska i punka, do world-music elemenata.

Ulaznice
Ulaznice su u pretprodaji po cijeni od 45kn, odnosno 60kn na dan koncerta.

Službena prodajna mjesta:

  • Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
  • Aquarius CD shop, Varšavska 1
  • Dirty Old Shop, Tratinska 18
  • Rockmark, Berislavićeva 13
  • entrio.hr