Headoneast objavili novi studijski album nakon 12 godina!
17. ožujka 2017.
Music Box (10918 Članci)
Podijeli

Headoneast objavili novi studijski album nakon 12 godina!

Prvi album nakon prvog albuma iz 2005.? Tko su Headoneast?

U ovim pitanjima ima više odgovora, nego da vam ja sve objašnjavam i raspisujem – ova pitanja ustvari ne bi trebala biti postavljena. Da smo u filmskom serijalu nekog superjunaka, porijeklo benda Headoneast je kao priča postanka Spider-Mana ili Batmana – uvijek ista i sa varijacijama, ali samo nam je jedno važno: što naš junak radi u ovom nastavku.

Analogija superherojstva proteže se na cijelom albumu “Tu” i zato nisam slučajno potegnuo na tu stranu. Ovo jest album sa 9 pjesama, ali je ujedno i jedan junački, pedantan, dosljedan, mazohistički i precizno realiziran koncept. Što ja to baljezgam? Ovo je dnevnik stvaralačkog rada, osjećaja nastalih u periodu 2013.-2017. i napokon fizički materijaliziran u obliku tog čudesnog medija zvanog CD.

Bračni par Ljiljak (Rebeka i Aleksandar) minuciozno je stvarao singlove različitih senzibiliteta (Mayska), tema (Jesen, Ljetna pjesma), pa čak i angažirane tekstove kroz pop melodičnosti (Sve se vidi, Ide ljubav) – i svojim ostvarenjem čine upravo unikatnu pojavu na hrvatskoj glazbenoj sceni. Jer ovo zaokruženo djelo istkano komadićima vremena čini kompletnu i potpunu sliku, a ne neki Frankensteinovski patchwork. Ovih 9 komada puzzli čine “Tu” zanimljivim ostvarenjem koje se sad može konzumirati trajno i opipljivo, a ne kao skicu u nastajanju i nestajanju.

Album traje 32 minute – možda vama kratke 32 minute, ali jasno je da su Headoneast u te 32 minute zarobili nevjerojatno puno svog vremena i života i definitivno se nameće paralela sa snimanjem filma “Odrastanje (Boyhood)”. Lako se odsluša, ali nije lako nastao. I zato postoji samo jedna mogućnost da se vi kao slušatelji iskupite – morate ga konzumirati duže nego što je album nastajao, mislim da je to jedino fer :).

P.S. Pjesme na albumu su poredane upravo kako su nastajale:

1 Ide Ljubav 3:47
2 Mayska 3:35
3 Sve Se Vidi 3:31
4 Sad Kada Znam 3:33
5 Ljubi Me 4:04
6 Drukčije 3:23
7 Ljetna Pjesma 3:53
8 Jesen 3:17
9 Voljena 3:10