Kandžija s Golim ženama nakon godinu dana ponovno u Zagrebu
21. ožujka 2017.
Music Box (10961 Članci)
Podijeli

Kandžija s Golim ženama nakon godinu dana ponovno u Zagrebu

Prošla je gotovo godina dana od kada su Kandžija i Gole Žene, promovirajući svoj aktualni album „Nema labavo“, održali obećanje i razmontirali Tvornicu.

Krajnje je vrijeme za reprizu u režiji Osječana pa zaokružite 31. ožujka na svojim Vintage teletextima jer zabavni program Vintage Industrial Bara te će večeri biti bogat. Očekuju se i gosti iznenađenja tokom natupa, kao predgrupa nastupaju Bruto Geto, za after je zadužen dj Pips, a u Kavezu će biti postavljena i izložba „All Things Rotten“ za one koji žele doživjeti potpuno audiovizualno iskustvo.

Kandžija Osjekanović, poznat i kao Rimokatolik, jedan je od naših najvećih domoljuba. Ovaj humanist, reper i ljubitelj šilterica iza sebe ima zavidno obrazovanje, uličnu i još nekoliko diploma (za neke se tvrdi da su sumnjivog podrijetla, ali te insinuacije još nisu dokazane), tri albuma i jedno live izdanje (dakle, sveukupno pet albuma). Skupa sa svojim bendom Gole žene, koji čine vrhunski glazbenici – Matej Huljev, Goran Pavlović, Divlja, Filip Mesarić, Mario Majkić, dj Pips i naravno Toxara, jedno su od najboljih live iskustava u nas te osim što stvarno sviraju hip hop, usput dominiraju svaki žanr koji dotaknu. Osim kičme, Kandžija posjeduje i iznadprosječan dar pisanja tekstova za koje kaže da su samo kanal i dokaz da su bili u pravu svi koji su mu govorili da će u životu kopati kanale.

Bruto Geto karavana je iz Zagreba, mladići nepoznatog podrijetla i još nepoznatijeg zvuka. Upravo su izbacili svoj prvi singl ikada s ciljem da pokradu pare i uhljebe se u Sabor. S „Ruke u zrak“ zaprijetili su Luki Traliću Shotu koji je pjesmu i producirao, a potom i pristao na daljnu suradnju koja je u tijeku (još se uvijek ne zna je li to napravio pod prisilom).

Andrej Bartulović, poznatiji kao maggotmeister (All Things Rotten), stari je metalac koji se već dugi niz godina bavi ilustracijama za svjetske metal bendove kao što su Paul Di Anno, Rotting Christ, Children of Bodom, Bal-Sagoth, Alcatrazz, Graham Bonnett, Edguy, Pain, London After Midnight, Mortiis, Amon Amarth i Snowy Shaw (King Diamond, Therion). Za Kandžiju i Gole Žene radi na omotima „Folder s Golim Ženama“, „Dvojezična Ploča“ i „Nema labavo“. Upravo je zato zanimljiva ta suradnja jer nema nikakve veze jedno s drugim, ali kad se spojilo nešto nespojivo i maknuli žanrovski stereotipi dobilo se ono što zapravo oboje na neki način dijele – blasfemiju, iritiranje okoline i isprobavanje novih stvari.

Na Hamdijine ideje Andrej je trebao zaboraviti sva pravila i dobili smo prepoznatljiv vizualni identitet koji su svi primijetili. “Jebeš vizuale” je prva ovakva izložba nakon tri samostalne izložbe – “Copycat”, “YY/XY” i “Abominations: A Tribute to Trash”. Andrej je osim toga radio na predprodukciji videoigara, online stripova te kao concept artist i senior concept artist u “Killspace Entertainmentu”. Inače, priča se da je ATR trebao raditi i za Silente, već je bio dogovoren Porin za najbolji omot, ali bend se raspao. Pa eto, čisto da ga možete zajebavati.

Ulaznice i prodajna mjesta

Na službenim prodajnim mjestima u Dirty Old Shopu (Tratinska 18) i Vintage Industrial Baru/Kavezu (Savska 160) čekaju vas ulaznice u pretprodaji po cijeni od 45 kuna. Na dan koncerta ulaznica će iznositi 60 kuna. Ulaz na izložbu u Kavezu je besplatan.