Vraća li se “Bijeg iz New Yorka” u kina?
25. ožujka 2017.
Nikola Knežević (2798 Članci)
Podijeli

Vraća li se “Bijeg iz New Yorka” u kina?

Cijenjeni redatelj Robert Rodriguez trenutno pregovara s 20th Century Fox o snimanju remakea klasika iz 80-ih godina u kojemu je glavnu ulogu nosio Kurt Russell.

Pregovori traju s 20th Century Fox, a John Carpenter, čovjek koji je režirao kao i sudjelovao u pisanju originalnog izdanja filma, ovoga puta bit će izvršni producent cijelog projekta. Projekt bi trebao krenuti kasnije ove godine. Producenti projekta bit će Andrew Rona i Alex Heineman, a sva ekipa okupljena oko ove inicijative nada se kako će moći od svega napraviti franšizu baš kao u slučaju “Planeta majmuna”.

Radnja originalnog filma smještena je u budućnost, 1997. godinu kada je Manhattan postao veliki zatvor. Nakon što je američki predsjednik završio u zatvoru, tamo je poslan odmetnik (Kurt Russell) koji bi ga trebao spasiti.

Neil Cross, kreator BBC-jeve kriminalističke serije “Luther” trebao bi pisati scenarij za novi film. A hoće li redateljsku palicu preuzeti Robert Rodriguez, ostaje nam za vidjeti. Još nije poznato tko će glumiti glavnog aktera filma Snakea Plisskena.