Matko Jelavić nezaboravnim koncertom proslavio rođendan i 30 godina karijere
30. ožujka 2017.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Matko Jelavić nezaboravnim koncertom proslavio rođendan i 30 godina karijere

Zagrebački hram glazbe, KD Vatroslav Lisinski, u srijedu, 29. ožujka je bilo mjesto na kojem se održao koncert o kojem će se još dugo pričati.

Matko Jelavić u zagrebačkoj dvorani zapjevao je na svojem prvom solističkom koncertu, kojeg je nazvao po najvećem hit-evergreenu ‘Majko stara’. Ovaj koncert je bio itekako poseban, jer je pjevač baš njime, proslavio svoj rođendan, ali i trideset godina na glazbenoj sceni, a tri sata bilo je premalo da se sažme i predstavi ono najbolje iz karijere Matka Jelavića.

Na pozornici nije bio sam, već je na oduševljenje prisutnih sa velikim zadovoljstvom, zapjevao sa svojim gostima, među kojima je bio sin Marko, a zajedno su izveli svima jako dobro znanu pjesmu ‘Da mi je biti morski pas’, grupe Metak, dok je otac Matko nakon dugo vremena sjeo za bubnjeve.

Glazbena diva Jasna Zlokić sa Matkom je otpjevala pjesme ‘Misec žut svitli put’, te ‘Ja sam ti jedini drug’. Klapa koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, klapa Iskon, koncert je začinila izvedbom pjesme ‘Dobra večer prijatelji’ na veliko oduševljenje publike, dok je predivna Danijela Pintarić svojim glasom i stasom očarala sve prisutne, otpjevajući sa Matkom duet ‘Ti samo ti’ i izazvala veliko oduševljenje publike.

Kad su svi mislili da je kraj, tek je krenula eksplozija zabavnih hitova i fešte kada su jedan po jedan na scenu izlazili Matkovi prijatelji i kolege otpjevavši svoje najveće hitove u bloku pjesama nazvanom “U čast velikoj hrvatskoj glazbi”. Zlatko Pejaković, nakon što je na veliko oduševljenje publike otpjevao duet sa Matkom‘Što sam ti skrivio’, dodatno je podigao temperaturu u dvorani hitom “Misli svatko da je meni lako”, Vlado Kalember otpjevao je “Vino na usnama”, Ranko Boban “Hercegovina u srcu”, Marina Tomašević “Kalelargu”, a Vladimir Kočiš Zec završio blok sa pjesmom “Za dobra stara vremena” i tako nas pjesmom zbilja vratili u neka dobra stara vremena.

Osim spomenutih pjesama, publika je imala prilike uživati u jedinstvenim izvedbama, kao što su ‘Ta divna splitska noć’, ‘Na plavom Jadranu’, “Nema meni do Dalmacije”, “Rodija se sin”, “Jedne noći pokraj Save”

Rođendanski koncert Matka Jelavića popraćen je brojnim ovacijama oduševljene publike, a kako i ne bi, kada je riječ o pjevaču koji iza sebe ima zaista bogatu glazbenu karijeru.

Izvor: Scardona