Zagrebački rockeri Gatuzo novo ime 12. INmusic festivala
30. ožujka 2017.
Music Box (10954 Članci)
Podijeli

Zagrebački rockeri Gatuzo novo ime 12. INmusic festivala

Energični, originalni, eksplozivni ovisnici o bluesu, sjajni zagrebački rockeri Gatuzo prvo su ime Balkan Stagea na nadolazećem dvanaestom izdanju INmusic festivala!

Gatuzo su 2004. godine osnovali dvojica prijatelja iz srednjoškolskih dana Damir Trkulja Šiljo (gitara, vokal) i Goran Martinjak (bubnjevi). Krajem iste godine održali su svoj prvi koncert, a sljedeće godine objavljen je i njihov prvi EP Temelji. Njihov debitantski album Noge/ruke/glave objavljen je 2007. godine.

Dvije godine kasnije izašao je njihov drugi studijski album ! koji je kao i njegov prethodnik dobio izvrsne kritike. Na trećem studijskom albumu Gdje idemo, objavljenom 2013. godine, njihov zvuk je  sezao od mračnog, moćnog i žestokog u pjesmama poput Gdje idemo i Oni govore, do intimnijeg blues zvuka u pjesmi Dijete u meni.  Četvrti studijski album Gatuza, Megalomania iz 2014. godine, jednoglasno je osvojio publiku i kritiku te etabilirao Gatuzo kao jedan od najcjenjenijih rock sastava u Hrvatskoj. 2016. godina novo je poglavlje u karijeri Gatuza – priključuili su im se basist Jakov Kolega i Stipe Mađor-Božinović na trubi, a novim singlom ima li te… najavljuju i novi album čije izdanje se očekuje u narednim mjesecima. Gatuzo iza sebe imaju stotine koncerata, a na novoj nadolazećoj turneji po hrvatskim gradovima pridružiti će im se i budući pobjednici ovogodišnjeg natječaja “Zasviraj sa Žujom” u organizaciji INmusic festivala i Ožujskog piva!

Energični Gatuzo na INmusic festivalu #12 pridružuju se fantastičnom line upu – Kings of Leon, Arcade Fire, Alt-J, Kasabian, Michaelu Kiwanuki, Flogging Molly, Darku Rundeku, Slaves, Repetitoru i mnogim drugima.

INmusic festival #12 održati će se od 19. do 21. lipnja 2017. godine na prekrasnom zagrebačkom Jarunu. Festivalske ulaznice za nezaboravno trodnevno festivalsko iskustvo dostupne su po cijeni od 449 kn u Dirty Old Shopu u Zagrebu (Tratinska 18) i putem službenog festivalskog webshopa. Sedmodnevne kamperske ulaznice po cijeni od 250 kn dostupne su putem službenog festivalskog webshopa.