IZVJEŠĆE: Lisa Hannigan na koncertu u Tvornici odala počast Anti Perkoviću
31. ožujka 2017.
Music Box (10917 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE: Lisa Hannigan na koncertu u Tvornici odala počast Anti Perkoviću

Lisa Hannigan je u četvrtak, 30. ožujka nastavila svoju regionalnu turneju. Nakon Beogradskog koncerta uslijedio je i onaj zagrebački u malom pogonu Tvornice kulture.

Kao predgrupa, večer su otvorile Morgan MacIntyre i Gemma Doherty koje nastupaju pod izvođačkim imenom Saint Sister, a stilski se nadovezuju na Lisu.  Glazba prožeta irskim folklorom i uporabom instrumenata kao što je harfa nije izazvala oduševljenje publike koja je ostala veoma suzdržana. Tek su hitovi poput „The Fall“, „Undertow“  i „’Ora“ probudili pomalo uspavanu publiku. Glazbeno, jako dobar koncert, ali, nažalost, koncert koji nije imao ”nešto ono”. Lisa Hannigan je odlična glazbenica koja je svojim radom i glazbom zadužila generacije. Dobitnica brojnih nagrada i sudionica mnogobrojnih festivala ima iza sebe bogatu povijest koja uključuje mnogo posvećenosti i rada. Lisa je od samog početka radila na sebi kao umjetnik i pjevač i razvijala se. Ponekad, pomalo, ugušena od Damiena Ricea s kojim je počela, nastavila je razvijati sebe i sa svakim svojim albumom to nastavlja i potvrđuje. Njezin treći album je prirodna refleksija. Samim time što je trebala nekoga drugoga da ju vodi kroz to, vidi se koliko je taj album važan i koliko će imati značaja.

Lisa Hannigan se iskazala kao izvođačica igrajući se instrumentima isto kao i svojim opsegom glasa koji je impozantan; iz jednog daha; od Nine Simone do Joan Baez, što se rijetko viđa.

Odavši počast našem Anti Perkoviću, bit će uvijek zapamćena. Njezina spontanost, neposrednost i dječja razigranost ono je što je donijela sa sobom i dala svima od nas. Takvo nešto ne ide u scenariju, a set lista s hrvatskim pozdravima je priča za sebe.

Mislim da je svima drago zbog ovog koncerta. Lijepo je vidjeti kantautora koji se našao.

Autor: Nina Rašidović

Foto: YouTube Screenshot