Nakon koncertne promocije albuma, Mia Dimšić predstavila novi videospot
4. travnja 2017.
Music Box (10917 Članci)
Podijeli

Nakon koncertne promocije albuma, Mia Dimšić predstavila novi videospot

Album prvijenac Mije Dimšić, luksuzno CD+DVD izdanje “Život nije siv”, koje je u prodaji od prvog dana proljeća, vrhunac je dosadašnje karijere jedne od najboljih kantautorica na sceni i izdanje koje jednako cijeni struka i slušateljstvo.

Koncertna promocija ovog albuma održana je u nedjelju, 2.4. u osječkom Hrvatskom narodnom kazalištu s početkom u 19h. Jedno od najzvučnijih novih imena hrvatske scene, prekrasna Osječanka Mia Dimšić oduševila je dupkom ispunjenu dvoranu Hrvatskog narodnog kazališta izvedbama svih pjesama sa albuma te izvanrednim obradama njenih najdražih svjetskih hitova.

Od samog Mijinog izlaska na pozornicu bilo je jasno da je riječ o večeri u kojoj će se ispreplesti magija pozitivnih vibracija koje Mia donosi gdje god se pojavi, izvanredna svirka pratećeg benda sastavljenog od ponajboljih glazbenika na ovim prostorima te publika koja otvorenih srca prima Mijine glazbene poruke o sreći, ljubavi, trudu i upornosti.

Izvedbom pjesme “Budi mi blizu” kojom se Mia prvi put predstavila hrvatskoj publici srušena je barijera izvođača i publike te se već od prvih taktova čarobnom dvoranom HNK mogla osjetiti izvanredna, gotovo obiteljska atmosfera koja je obilježila cijeli koncert.

Uvijek šarmantna Mia svojim je komentarima između pjesama očarala publiku i po nebrojeni put potvrdila status neodoljivo simpatične i pristupačne djevojke koji njena publika iznimno cijeni.

Izvanredan Mijin prateći bend predvođen klavijaturistom Zvonimirom Glibušićem, s Nenadom Dujmićem na gitari te sjajnom ritam sekcijom uz Darija Hleba na basu i Danijela Peršića na udaraljkama dodatno u potpunom je skladu s njenim izvođačkim senzibilitetom te će u nedjelju dodatno naglasiti Mijine vokalne sposobnosti. Bendu su se kao gosti pridružili Ante Gelo i Branimir Jovanovac Bani, koji su svoj svirački obol dali i Mijinom albumu prvijencu, a jučer su maestralnim instrumentalnim izvedbama pojačali ionako impresivnu zvučnu sliku sastava. Domagoj Pavin i Franciska Perković iz benda Emanuel su kao prateći vokali upotpunili ovu čarobnu glazbenu večer, dok je gudački kvartet unio dozu visokog artizma u sjajne pop izvedbe.

Poseban gost večeri bio je jedan od Mijinih glazbenih uzora, nevjerojatni Neno Belan koji je svojom pozitivnom energijom pokazao da istinski podržava glazbeni put mlade kolegice. Izvedbom pjesama “Ja volim je”, “Rijeka snova” te emotivnim duetom s Mijom u pjesmi “Ponoćna zvona”, Neno je pokazao kako je opravdano jedan od najcjenjenijih izvođača na prostoru države.

Sjajne reakcije publike na dosadašnje Mijine hit singlove “Život nije siv”, “Sanjaj me”, “Slobodna” i “Budi mi blizu”, ali i šest potpuno novih pjesama koje svježinom, produkcijskim standardima i autorskom inovativnošću Mije Dimšić, Damira Bačića i Vjekoslava Dimtera, predstavljaju kvalitativni pomak na hrvatskoj glazbenoj sceni pokazale su kako se rađa istinska miljenica domaće publike s potencijalom statusa prave regionalne zvijezde.
Publika je pokazala kako zna prepoznati kvalitetu pa čak niti potpuno nove pjesme poput “Do posljednjeg retka”, “Kiša” ili “Nije važno” nisu ostale bez vokalne pratnje publike, a muk u dvorani za vrijeme izvedbe Mijinog autorskog prvijenca na engleskom jeziku, pjesme “Pieces of the Puzzle”, potvrda je tezi da se u Mijinom slučaju radi o kantautorskom potencijalu svjetskih razmjera.

Nakon večeri u kojoj  razina muzikalnosti sjajnih glazbenika, emocija i standardno sjajne tehničke izvedbe nošene neodoljivo emotivnim i šarmantnim Mijinim vokalom nikoga nisu ostavile ravnodušnim, danas u podne se nastavio sjajan Mijin niz dobrih vijesti.

Naime, danas u 12h je na CMC televiziji i portalu 24 sata premijerno emitiran spot za singl “Bezimeni”, koji je jučer publika pjevala od prvog do posljednjeg retka.

Pjesmu koja nosi iznimno snažnu poruku napisala je sama Mia, a o njenom nastanku kaže: “Pjesma je nastala nakon neugodnog iskustva na jednoj svirci, kada nas je jedan gospodin napadao s svojim željama koje mi nismo mogli ispuniti. U tom trenu se nisam uopće željela raspravljati s njim, samo sam pomislila – kako ćeš ti dobiti svoju pjesmu. I “Bezimeni” je upravo ta pjesma, pjesma koja govori o glasnoj većini koji svoje mišljenje nameću ljudima oko sebe. Moj savjet je – pustite ih, neka viču, a vi dalje radite po svom, jer to je jedini ispravan način da se postignu velike stvari u životu.”

Pjesma je dobila izniman aranžman koji je djelo Branimira Jovanovca Banija, a isti je inspirirao Marka Zeljkovića – Zelju da za ovu pjesmu napravi spot koji nevjerojatno odražava sadržaj pjesme.
Za scenarij, režiju i montažu spota pobrinuo se Marko Zeljković, a u snimanju su mu asistirali Ivan Majić, Hrvoje Banić i Vanja Hardi. Uz Miju i njen prateći bend, glavnog lika utjelovio je mladi glumac Marko Berač, a atraktivne lokacije cluba Saloon u Đakovu, Hangloosea u Vinkovcima te živopisni krajolici u okolici Velike Gorice intenziviraju dojam koji ovaj spot ostavlja na gledatelja.

Album “Život nije siv” možete kupiti na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa po cijeni od 89 kn.

Izvor: Croatia Records

Foto: Krume Ivanovski