Kanye West ušao u povijest – “The Life Of Pablo” prvi streaming-only album s platinastom nakladom
6. travnja 2017.
Nikola Knežević (2798 Članci)
Podijeli

Kanye West ušao u povijest – “The Life Of Pablo” prvi streaming-only album s platinastom nakladom

Neki ga smatraju vizionarom, drugi luđakom, ali kada spojite to dvoje dobijete Kanya Westa koji je prvi umjetnik koji je uspio dobiti priznanje za platinastu nakladu jednog streaming-only albuma.

Riječ je o albumu “The Life Of Pablo” koji je tako ušao u povijest kao prvi kojem mu je to pošlo za rukom. Album je tako streaman više od 3 milijarde puta širom svijeta. Album je objavljen u veljači 2016. godine i tada je već ušao u povijest kao prvi streaming-only album koji je završio na broju jedan američke top ljestvice i sedmi broj jedan album Kanyea Westa. Nominiran je i za Grammyja kao jedan od najboljih rap albuma, a tijekom svoje karijere dobio je već 22 Grammy nagrade.

Zanimljivo je kako je i svaka od 20 pjesama bila hit singl na Američkoj ili Britanskoj top listi u 2016. godini, pa tako možemo reći da su sve pjesme i hitovi, “Famous,” “Ultralight Beam,” “Pt. 2,” “Feedback,” “Low Lights,” “High­lights,” “Freestyle 4,” “I Love Kanye,” “Waves,” “FML,” “Real Friends,” “Wolves,” “Frank’s Track,” “30 Hours,” “No More Parties in LA,” “Facts (Charlie Heat Version),” i “Fade.”

Kakav god bio, Kanye je ipak postigao nešto što nitko do sada nije. Čestitamo.