Rekordni odaziv i „Sleepy Man“ kao glavne zvijezde ovogodišnjeg Omiš guitar festa
10. travnja 2017.
Nikola Knežević (2799 Članci)
Podijeli

Rekordni odaziv i „Sleepy Man“ kao glavne zvijezde ovogodišnjeg Omiš guitar festa

18. godinu za redom Omiš će postati gitaristički centar svijeta.

Više od 200 ponajboljih svjetskih gitarista će iskazivati svoje vještine od 19. do 22.  travnja u gradu na ušću Cetine. Do sada najveći nagradni fond, te bogati koncertni i popratni program je očigledno pobudio neviđen interes gitarista iz cijelog svijeta.  Tijekom festivala će biti održani mnogobrojni koncerti, predavanja , radionice, natjecanja, izložbe gitara i prateće opreme te zasigurno i sjajna zabava za sve ljubitelje gitare.  I ove godine odabran je vrhunski glazbeni sadržaj uz svjetsku klasu izvođača.

19.4. festival otvaraju prošlogodišnji pobjednici Mia & Joe te ponajbolji akustični i električni gitaristi, a potom za ljubitelje jazza nastupa također pobjednik OGF-a Francesco Scelzo, sjajni talijanski gitarist peruanskog podrijetla, koji promovira svoj 2. nosač zvuka jazz izričaja na klasičnoj gitari. Treće večeri uz ponajboljih 5 klasičnih gitarista se promovira i domaće stvaralaštvo – 3 mikrofantazije omiškog skladatelja i gitariste Vlade Brzovića. Posljednji dan je rezerviran za američku bluegrass atrakciju Sleepy man iz New Jerseya stiže skupina od 5 momaka ovjenčana mnogobrojnim nagradama, više od 100 000 fanova, nastupima u najvećim dvoranama, David Leterman showu te više od 50 milijuna pregleda na YouTube-u i to prvi put u Europi i to na Omiš guitar festu! Poslije njih zaprašit će i splitski blueseri In Roots.

Osim službenog programa od ove godine koncertna zabava je premještena i u gradske ugostiteljske objekte gdje će se odvijati bogati koncertni program na radost Omišana i njihovih gostiju. Od 19. do 22. travnja u Omišu, fešta je zagarantirana!