Zagreb Beer Fest organizira besplatne koncertne Kojota, Jure Stublića & Filma, Kawasaki 3P-a i drugih
13. travnja 2017.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Zagreb Beer Fest organizira besplatne koncertne Kojota, Jure Stublića & Filma, Kawasaki 3P-a i drugih

Zagrebački Park dr. Franje Tuđmana se od 19. do 21. svibnja pretvara u veliku pozornicu, a Zagreb Beer Fest poziva sve da se pridruže u vikendu dobre pive i dobrih koncerata.

U petak 19. svibnja u Parku dr. Franje Tuđmana svirat će Kojoti, My Baby i Desert Mountain Tribe, 20. svibnja će svirati Jura Stublić & Film, a dan kasnije Kawasaki 3P, Artan Lili i Andrija.

Legendarni Kojoti pred zagrebačku se publiku vraćaju nakon odličnog povratničkog koncerta na festivalu Brijačnica, gdje su nastupali u siječnju ove godine. Kojoti će na pozornicu vratiti hitove “Sto milja daleko od nje”, “Razuzdan i lud”, “Izgubljen u svemiru”, “Hodala je pola metra iznad zemlje”, “Zajaši zmaja”, “Halucinacija” i “Trese, lupa, udara”.

Kojoti (Foto: Marko Ercegović)

Osim njih, prvi dan Zagreb Beer Festa se prvi put nakon rasprodane Tvornice kulture u studenom prošle godine u Hrvatsku vraća koncertna atrakcija My Baby. Odličan scenski nastup, jedinstveni zvuk i velika energija zaštitni su znak koncerata nizozemskog benda koji prošlog mjeseca objavio i novi studijski album.

Prvi dan festivala nastupit će i Desert Mountain Tribe, moćni londonski trojac koji svira psihodelični rock. Dosad su dijelili pozornicu s imenima poput Wovenhanda i The Telescopes, a prošle godine su objavili prvi studijski album “Either That Or The Moon” te su pokupili odlične kritike. Bendu će ovo biti premijerni nastup u Hrvatskoj.

My Baby

“Neprilagođen”, “Sjećam se prvog poljupca”, “Moderna djevojka”, “Zajedno” i “Ti zračiš zrake kroz zrak” samo su neke od pjesama impresivnog repertoara Jure Stublića i Filma kojeg zagrebačka publika uvijek rado prihvaća. Jedan od najpoznatijih vokala na ovim prostorima na sceni je još od 70ih godina, a publika će moći uživati u njegovom koncertu u subotu, 20. svibnja.

Koncertni program Zagreb Beer Festa zaključuju miljenici zagrebačke publike, Kawasaki 3P. Nakon krcatog Doma sportova ovo će im biti prvi veći koncert. Bend koji postoji već 25 godina i dalje je jedan od najboljih domaćih live bendova čiji koncerti su uvijek rasprodani. “Puta madre”, “Ni da ni ne”, “Snifa san glu”, “Loš, zao”, “Niskarastaman” i “Kak si, pa tak” samo su neki od hitova koje mnogi jedva čekaju ponovno čuti uživo.

Artan Lili (Foto: Miloš Gojković)

Prije Kawasaki 3P-a nastupit će beogradski rock bend Artan Lili. U samo dvije godine uspjeli su svojim noise-pop zvukom steći zavidan broj fanova te rasprodaju klubove kako u Zagrebu, tako i u regiji.

Andrija je bend iz Livna koji je s radom počeo 2002. godine, a na Zagreb Beer Festu nastupit će također prije Kawasaki 3P-a. Prve koncerte imali su krajem 2005. godine, a od onda su snimili tri studijska albuma. Grupu čine Miran (bubnjevi), Danko (vokal), Drago (bas) i Božidar Jokić – Boško (gitara), a ukoliko ih još niste negdje uhvatili na live nastupu, prava prilika za to vam je 21. svibnja ove godine u središtu Zagreba.

Zagreb Beer Fest uskoro će objaviti još detalja.

Organizator festivala je Yem.

Foto: Julien Duval (naslovna)