Zrinka Posavec u svom rodnom Đakovu na koncertu s Bow vs Plectrum
23. travnja 2017.
Nikola Knežević (2787 Članci)
Podijeli

Zrinka Posavec u svom rodnom Đakovu na koncertu s Bow vs Plectrum

Glazbenica Zrinka Posavec četvrti put za redom održat će već tradicionalni koncert u svojem rodnom Đakovu, u petak 28. travnja 2017. godine, u 20 sati u Centru za kulturu.

Svake godine svoju đakovačku publiku Zrinka Posavec iznenadi novim programom i vrsnim glazbenicima koji svojim muziciranjem na poseban način obogate njezin nastup. Ovoga puta Zrinka će nastupati s Filipom Novoselom na braču i Tihomirom Hojsakom na kontrabasu, glazbenicima koje je publika imala prilike upoznati prijašnjih godina na Zrinkinim koncertima, a na vibrafonu se ovom uhodanom timu pridružuje i talentirani Šimun Matišić. Spoj etno glazbe, autorskih kompozicija te improvizatorskog izričaja ovih glazbenika đakovačkoj publici obećavaju glazbenu poslasticu.

Zrinka Posavec umjetnica je širokih interesa koja se istakla kao vrhunska vokalna intepretatorica etno glazbe.
Prošle godine predstavila se kao kantautorica na nekoliko prestižnih festivala u Hrvatskoj.  Na programu koncerta u Đakovu bit će izvedene pjesme koje su snimljene na albumu Pantomia – Sevdah & Panonika koji je dobio iznimne kritike i publike i stručne kritike, te nove autorske pjesme Zrinke Posavec s kojima se predstavila na Chansonfestu, Zagrebačkom festivalu i dodjeli Porina 2017. godine.

Koncert se održava u organizaciji Grada Đakova. Ulaznice po simboličnoj cijeni od 10 kn mogu se kupiti ili rezervirati u radno vrijeme blagajne Centra za Kulturu (Kino).

Foto: Nikola Knežević