Mia Dimšić oduševila radijske urednike u Milanu
25. travnja 2017.
Music Box (10959 Članci)
Podijeli

Mia Dimšić oduševila radijske urednike u Milanu

Glazbena senzacija godine, izvanredna Mia Dimšić proteklog je vikenda gostovala u Milanu u sklopu festivala Radio City Milano.

“Mia je bila nevjerojatna, bila je sjajna. Stvarno smo je zavoljeli”, rekao je direktor međunarodnog radijskog festivala RadioCity Milano Filippo Solibello gostujući u radijskom showu ARC Top 40 koji se prošle subote emitirao iz Paviljona Unicredit u Milanu direktno u eter HR2 i dodao: “A sada je sve radijske stanice žele ugostiti.”

I zaista, nakon što je izvela pjesme u eteru HR2, osječka kantautorica Mia Dimšić uputila se u druge radijske boxeve gdje je razgovarala s DJ-ima i voditeljima radijskih stanica poput Radija Panda, Radija Capital i Radio Imagginaria. Prilikom gostovanja u talijanskim radijskim programima, Mia je uz akustičnu gitaru izvodila svoje autorske pjesme i svjetske hitove sličnog senzibilteta.

Pohvale Filippa Solibella u radijskom eteru stigle su nakon nastupa naše kantautorice na glavnoj pozornici festivala RadioCity Milano. A tamo je doživjela podršku publike koja je – premda je prvi puta slušala njezinu “Pieces of the People” – pljeskom u ritmu pjesme dala do znanja koliko joj se svidio njezin nastup i koliko je privlačnosti i emocije uneseno u prvi Mijin autorski singl na engleskom jeziku.

Radijska glazbena turneja obuhvatila je  gostovanja u eteru stanica poput latvijskoga Pieci.lv, novosadskog O Radija ili Radija E20 Milan. Susret s najvažnijim glazbenim novinarom u Italiji, glazbenim kritičarom Ernestom Assante protekao je u razmjeni komplimenaata, a njezine izvedbe mogle su se čuti u programima javnog radijskog servisa RAI DUE jednako kao i u programu radijskoga kanala Radio City koji svoj program za područje Italije emitira u tehnologiji DAB+.

Komplimenti i pozivi ambasadorici Dana prodavaonice ploča u Hrvatskoj da posjeti latvijske festivale, Armeniju ili jasne pohvale pjesmi “Pieces of the Puzzle” zalog su budućnosti i mogućnosti da se Mia Dimšić i njezine pjesme vrlo brzo mogu čuti u programima evuropskih i svjetskih radijskih stanica.

Album “Život nije siv”, prvo diskografsko izdanje u karijeri Mije Dimšić trenutno se nalazi na prvome mjestu top-liste albuma u Hrvatskoj.

Tekst: Goran Komerički

Foto (naslovna): Krume Ivanovski