MINI INTERVJU: Akvarel o Beatlesima i njihovom utjecaju na glazbu
25. travnja 2017.
Nikola Knežević (2799 Članci)
Podijeli

MINI INTERVJU: Akvarel o Beatlesima i njihovom utjecaju na glazbu

28.  svibnja u Lisinskom će The Beatles Revival Orchestra proslavili 50. rođendan albuma “Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band”.

Tim povodom na pozornici će se pridružiti mnogi gosti, a među njima i Akvarel, a capella grupa iz Osijeka. U mini intervjuu Alan Marinić iz Akvarela prisjetio se Beatlesa i njihovog utjecaja na glazbu.

Sjećate li se kad ste se prvi put susreli s ovim slavljeničkim albumom Beatlesa?

Kao najstariji član Akvarela, ipak sam godinu dana mlađi od albuma „Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band“, a već kao klinac od desetak godina imao sam tu šarenu longplejku na polici iznad najmodernijeg gramofona „Tosca 5“ 🙂

Izvodit ćete najpoznatije hitove grupe The Beatles. Koliko je njihova glazba utjecala na vaš glazbeni smjer i vašu glazbu općenito?

Ljudi kažu da su sve što se moglo odsvirati i otpjevati – odsvirali i otpjevali upravo Beatlesi! Potpuno se slažem s tom tezom. Njihov utjecaj osjeti se u pjesmama i stilovima mnogih današnjih popularnih bandova.  Što se mene osobno tiče, budući da sam bio još jako mlad – upravo su me Beatlesi glazbeno usmjerili ka višeglasnom pjevanju, kvalitetnoj glazbi i naučili prepoznavati šund.

Možete li navesti koja vam je najdraža pjesma od The Beatlesa?

Ne bih ni pokušavao izdvojiti jednu najdražu pjesmu, kada iz svake njihove faze postoji barem pet pjesama – meni najdražih 🙂

Koja je prva Beatlesova pjesma koju ste čuli?

Uh, bilo je to jako davno, ali znam da je bila crno – bijela snimka iz neke emisije na TV-u. Možda „She loves you“ ili „Love me do“.

Koji vam je najdraži Beatle?

Sir Paul McCartney

Jeste li već ranije izvodili pjesme Beatlesa?

Mislim da smo svi mi koji se na neki način bavimo glazbom nekad negdje izvodili pjesme Beatlesa!

Intervju radio: Hamar Media