IZVJEŠĆE: Goblini + Partleki u KSET-u – povratak legendi punka u Zagreb
6. svibnja 2017.
Nikola Knežević (2787 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE: Goblini + Partleki u KSET-u – povratak legendi punka u Zagreb

Jedan od najutjecajnijih ex-yu punk bendova s 20 i više godina karijere iza sebe vratio se u zagrebački KSET 5. svibnja.

Goblini su jedan od najkvalitetnijih bendova ovakve vrste u regiji, što su dokazali i u KSET-u. No, krenimo redom. Večer su otvorili baby punkeri iz Čakovca, Partleki. Nastup je bio korektan uz punk obrade raznih dječjih pjesmuljaka. Bilo je dosta veselo i zabavno, no ništa novo i spektakularno. Publika ih je dobro prihvatila iako bend treba još poraditi na kontaktu s onima koji su ispred njih na koncertima – publikom. Zvukovno su bili solidni, kako instrumentalno, tako i vokalno (koliko je to moguće kod punka).

No, za razloku od njih, Goblini su odmah s početkom koncerta ostvarili odličan kontakt s publikom koja ih obožava i uvijek su dobro došli u Zagreb. Krdo ljudi, hrpa skakanja i proljevanja, jednom riječju – kaos, što je u ovom slučaju epitet. Svojim nastupom pokazali su puno više energije od predgrupe i većine bendova mlađih 15 godina od njih. Odsvirali su čak 25 pjesama, napravili presjek karijere i od prve do zadnje minute rasturili. Čak je i sound bio odličan, što je možda i iznenađujuće za KSET.

Tekst: Tin Bedenko i Nikola Knežević

Foto: Tin Bedenko