IZVJEŠĆE: Jinx – tvornica dobre glazbe u Tvornici kulture
6. svibnja 2017.
Helena Ernoić (69 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE: Jinx – tvornica dobre glazbe u Tvornici kulture

Prošlo je sedam godina od “Diksilenda” i publika je već postala nestrpljiva u iščekivanju novog materijala iz tvornice dobre glazbe zvane Jinx.

Nestrpljivost je konačno prekinuta prošlog mjeseca, kada su objavili dugo očekivani album “Pogrebi & pomiriši” s kojeg su iznjedrili dva singla, a prilika da se novi uradak posluša uživo, pružila se ovoga petka u Tvornici kulture.

Koncert su otvorili uz pjesmu “Jesmo li dobro”, upravo onom koja je najavila novi album, ali sudeći po publici i raspoloženje koje nas je očekivalo. U samom početku smo dobili još jednu novu, “Continental Blue” na koju se nadovezao hit “Smijem se”, što je bio dodatni okidač za publiku da se još više raspleše. Zanimljivo je bilo vidjeti Pavlicu kako pleše preko pozornice, da bi se u jednom trenutku pridružio pratećim vokalima u simpatičnoj koreografiji. Prva pjesma koja je natjerala publiku da pjeva cijeli refren je “Strijele na horizontu”, a Yaya ih je bez problema motivirala. Tu je iskoristila priliku i da predstavi prošireni bend, koji je dobio lijepi pljesak.

“Šah & Statistika” je još jedna nova pjesma, pomalo neobična, koja donosi zanimljivi rast dinamike, no pred njezin kraj je sve to ipak bilo malo pre glasno, pa se tekst nije u potpunosti razumio. No, koncert je nastavio u romantičnom i “ljetnom” raspoloženju, što je Coco vrlo šarmantno najavio pitanjem “Je li vruće?” pa su se počele nizati “Šmiramo” i “Ljeto”. “Tamo gdje je sve po mom” je definitivno bila jedna od najupečatljivijih pjesama koju je publika dočekala uz vrisak, a onda se pridružila pjevanjem.

Romantičan prizvuk i prelazak na, kako je to Coco rekao, realne probleme je prekinula “Na zub su me uzeli, mama”, nakon koje je došlo vrijeme za gosta, a to je bio Davor Gobac kojeg je publika dočekala uz vrisak. Na novom albumu je gostovao na zanimljivoj pjesmi imena “Maradona”, a sudeći po reakcijama, bila je pun pogodak. Na kraju pjesme je na pozornicu doletilo cvijeće, koje je Gobac poklonio Yayi.

Nakon predstavljanja benda, zaredalo se još nekoliko hitova poput “Na zapadu”, “Na čemu si ti” i “Bye, bye, baby bye”, što je dovelo punu Tvornicu do ekstaze pa i prvog poziva na bis. Bend nije ostao dužan pa su se vratili i otprašili četiri pjesme.

Iako se na repertoaru, uz stare hitove, našao gotov cijeli novi album, publika je od prve do zadnje veselo plesala i prihvatila dobro poznati zvuk rocka i soula uz primjesu mjuzikla. Pozitivne energije je bilo s obje strane pozornice i podsjetilo nas je koliko puno smo trebali ovaj koncert.

Foto: Helena Ernoić, Goran Berović