Duran Duran dolaze na Šalatu!
8. svibnja 2017.
Music Box (10966 Članci)
Podijeli

Duran Duran dolaze na Šalatu!

Duran Duran, jedan od najvećih pop bendova svih vremena, donose svoju bezvremensku kolekciju hitova na zagrebački stadion Šalata, u utorak, 29. kolovoza.

Duran Duran bez sumnje su jedan od najvećih mainstream bendova i glazbena institucija koja je iznjedrila neke od najvećih pop hitova svih vremena. 35 godina duga karijera, 14 studijskih albuma i preko 100 milijuna prodanih ploča diljem svijeta te nebrojeno nagrada označili su Duran Duran jednim od najprepoznatljivijih bendova našeg doba.

Ono što je počelo kao alternativna glazbena priča 1982. u engleskom Birminghamu, u samo dvije godine naraslo je do svjetske senzacije. Držeći prva mjesta na ljestvicama najboljih UK singlova, bend je predvodio britansko osvajanje američkog tržišta s čak 21 singlom na top 10 popisu Billboardove ljestvice. Od početaka uz istoimeni album “Duran Duran”, “Rio” koji ga je naslijedio i označio pohod na Ameriku, “Seven And The Ragged Tiger” i “Notorious”, “Big Thing”, ili pak “Thank You”, “Red Carpet Massacre”, kao i najnovijeg, hvaljenog “Paper Gods” s kojim su se otisnuli na veliku svjetsku turneju, podarili su nisku nevjerojatnih hitova.


Više od tri desetljeća od početnog ukazanja na glazbenoj sceni, Duran Duran je i dalje u naponu snaga. Zagreb će tako čuti bezvremenske megahitove kao što su “Hungry Like A Wolf”, “Rio”, “Wild Boys”, “Come Undone”, “Ordinary World”, “Union Of The Snake”, “The Reflex”, “A View To A Kill”, “Girls On Film”, “Save A Prayer” ili “Notorious”, sve koji su u glazbenim enciklopedijama upisani velikim slovima. U Zagreb grupa stiže u sklopu svjetske “Paper Gods” turneje.

Bend je kroz svoje kultno stvaralaštvo osigurao hordu obožavatelja diljem cijelog svijeta, a povezujući generacije fanova Duran Duran puni najveće stadione dok su njihovi radiofonični songovi i dalje čine obavezan repertoar radijskih postaja. Predvođeni karizmatičnim Simon Le Bonom, Duran Duran su, kao glazbene i modne ikone utjecali na generacije glazbenika i pop kulturu. Ostaju jedan od najviše obrađivanih bendova, a svoje viđenje ostavštine Duran Durana opjevali su svi od Franz Ferdinanda, preko Korna i Deftonesa, do Courtney Love i Hole.

Duran Duran se u Hrvatsku vraćaju nakon 16 godina i njhovog prvog i, do sada, jedinog nastupa. Domaća publika, kao i ona iz cijele regije, imat će ih prilike vidjeti na velikom ljetnom open air spektaklu 29. kolovoza na Šalati.

Ulaznice
Ulaznice za zagrebački nastup su najpovoljnije na cijeloj turneji, a cijene počinju već od 210 kuna. U prodaju kreću u srijedu 9. svibnja u 9:00 sati.

Parter stajanje
210 kn do 22. svibnja / 230 kn do 28. kolovoza / 250 kn na dan koncerta
Tribine sjedenje
240 kn do 22. svibnja / 260 kn do 28. kolovoza / 280 kn na dan koncerta
Fan pit
250 kn do 22. svibnja / 270 kn do 28. kolovoza / 290 kn na dan koncerta
VIP tribina
370 kn cijelo vrijeme (kapacitet samo 200 ulaznica)

Službena prodajna mjesta:

  • Dirty old shop, Tratinska 18
  • Rockmark, Berislavićeva 13
  • Aquarius CD Shop, Varšavska 13 i Branimir centar
  • Dallas Music Shop Rijeka, Splitska 2a
  • Eventim prodajna mjesta i www.eventim.hr