IZVJEŠĆE: Repetitor na warm upu 15. Tabor Film Festivala u Zaboku
8. svibnja 2017.
Boris Abramović (278 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE: Repetitor na warm upu 15. Tabor Film Festivala u Zaboku

U subotu 6. svibnja u ZCUK Regenerator u Zaboku održan je Warm up za 15. Tabor Film Festival.

U dobrano ispunjenoj dvorani nastupili su gosti iz Slovenije, Captain Morgan’s Revenge i prošlogodišnji festivalski headlineri, beogradski Repetitor. Slovenci su svojom žestokom, rifoidnom svirkom u kojoj ima svega od sirovog bluesa, southern rocka do žestokog metala dobro razdrmali publiku koja je većinom ipak došla zbog glavnih zvijezda večeri.

Captain Morgan’s Revenge

Repetitor, najbolji “live act“ ovih prostora opravdao je svoj renome i status koji uživaju kod publike, a i kod kritike. Nakon povratka s europske turneje, Repetitor se vraća u Hrvatsko zagorje da bi podsjetilo one koji su bili (a one koji nisu neka im bude žao) na svoj nevjerojatni prošlogodišnji nastup u prekrasnom srednjevjekovnom dvorcu Veliki Tabor.

Fenomenalan nastup odradili su i u subotu, iako moram reći da Repetitori svoje nastupe ne odrađuju, oni dođu, razvale dvoranu i publiku, naklone se i odu, a mi se nadamo i radujemo slijedećem nastupu, negdje. Toliku količinu energije, ali i iskrenosti teško je negdje drugdje naći u tolikoj mjeri. Svojim garažno-noise-punk nastupom u kojem daju i više nego sve od sebe tjeraju i publiku da sudjeluje u onome što se događa na bini, a publika u Zaboku je sudjelovala.

Bolje zagrijavanje za glazbeni dio ovogodišnjeg Tabor Film Festivala nismo mogli poželjeti. Sam festival i ove godine se održava u dvorcu Veliki Tabor u Desiniću od 6. – 9. 07., a uz fenomenalan glavni i popratni izbor filmova, i ove godine se organizator potrudio skupiti i izvrstan line up bendova i pojedinaca koji će nastupiti na festivalu na nekoliko stageova.

Ako je suditi po subotnjem zagrijavanju u Zaboku, i ovogodišnje, jubilarno izdanje festivala  biti će pun pogodak.

Foto: Nenad Borovčak