Uz Miju Dimšić Kasovci predstavili novi album
9. svibnja 2017.
Music Box (10960 Članci)
Podijeli

Uz Miju Dimšić Kasovci predstavili novi album

Unatoč ozljedi noge pjevača Dinka Glavaša osječki sastav Kas koncertom u Zagrebu predstavio album Danas smo kraljevi. S Davorom Radolfijem snimljena pjesma Vlak Uršule Tolj.

Osječki sastav Kas pred zagrebačkom je publikom predstavio album Danas smo kraljevi. Posebna gošća bila je Mia Dimšić, sjajna mlada kantautorica, osvajačica dvaju Porina.

“Izuzetno mi je drago da je upravo pjesma čiju glazbu i tekst potpisujem, postala naslovna pjesma novog albuma Kasovaca. To mi je ujedno i prva pjesma koju sam napisala za nekoga drugoga. Kad pišem tekst neke pjesme, odmah osjetim je li pjesma za mene ili nekoga drugoga. Kas je jedinstven bend. Dečki čak i od tužne naprave veselu pjesmu“, kazala je Mia Dimšić koja na novom albumu Kasa potpisuje i glazbu za pjesmu Falit ću ti ako odeš.

Danas smo kraljevi drugi je album Kasa. Stvaran je dvije godine, a rezultat je deset pjesma od kojih je pet već postalo popularno zahvaljujući odličnim videospotovima.

„Sami smo oblikovali svoj zvuk koji spaja tamburašku i popularnu glazbu, a pozitivna reakcija publike mnogo nam znači. Sretni smo što raste broj ljudi koji vole nas i naše pjesme“, kazao je Marko Kovačević, vođa sastava Kas.

„Svojom se glazbom koja pršti dobrim vibracijama, borimo protiv atmosfere koja se nadvila nad Slavoniju i Baranju posljednjih godina. Optimizam, pa i onaj glazbeni, je dobrodošao“, istaknuo je Dinko Glavaš, pjevač Kasa kojega ni ozljeda noge nije spriječila da se prihvati mikrofona. Tako je koncert održao uz pomoć štaka.On na albumu potpisuje glazbu za dvije pjesme Bolje sutra i Bijeg od snova.

U pjesmi Vlak koju potpisuju Uršula Tolj i Dario Hleb, Kas je ugostio Davora Radolfija. Među producentima albuma čiji je izdavač Croatia Records, su Željko Nikolin, Zvjezdan Marjanović, Branimir Jovanovac i Marin Bando. Na albumu su surađivali i Damir Bačić, Goran Bošković, Adrijana Baković, Zoran Trubić, Hrvoje Juzbašić, Dalibor Zavođa, Matija Nikolin, Dario Slamek, Filip Pešut, Drago Laban, Marta Nikolin, Vlatka Kopić, Mario Bubanjac i Dora Vestić.

Svečanu promociju u zagrebačkom klubu Roko vodila je glumica i liječnica Mada Peršić. Bio joj je to prvi voditeljski angažman, no u njemu se svestrana mlada Zagrepčanka odlično snašla.