Evanescence najavili projekt “Synthesis” – stare i nove pjesme benda u orkestralnom ruhu
11. svibnja 2017.
Nikola Knežević (2787 Članci)
Podijeli

Evanescence najavili projekt “Synthesis” – stare i nove pjesme benda u orkestralnom ruhu

Pjevačica grupe Evanescence, Amy Lee, objavila je ono što su mnogi obožavatelji nestrpljivo očekivali, novi studijski album i prvi nakon 2011. godine.

No, ono što zasigurno nisu očekivali jest zvuk albuma. Naime, kako je istaknula Amy Lee u video poruci putem Facebooka riječ je o projektu “Synthesis”, kombinaciji, kontrastu i sinergiji između organskog i sintetičkog, prošlosti i sadašnjosti.

“Album je kombinacija orkestra i elektronike. Maknut ćemo gitare i bubnjeve te ih zamijeniti punim orkestrom i sintetičkom svijetu beatova i zvukova. Odabrat ćemo pjesme iz našeg kataloga koje su zaslužile da ih se čuje na ovakav način. Ovo nisu remiksi, nego radimo sve od početka, s drugim tempom, uvodima, segmentima i krajevima pjesama, te ćemo sve sastaviti u jedan cijeli komad, poput soundtracka ili soundtracka moga života”, rekla je Amy i dodala kako će na albumu biti dvije poptuno nove pjesme.

Surađivat će s legendarnim Davidom Campbellom koji je radio na žičanim instrumentima na svim njihovim albumima, a ovoga puta će raditi s velikim orkestrom, raznim sviralima, brass sekcijom, harfama i svim ostalim instrumentima koji čine jedan orkestar.

Osim što su razmišljali sve staviti u studio, stvaraju ideju i o live nastupima s kompletnim orkestrom s kojima će krenuti već na jesen. Uskoro će objaviti i datume koncerata.