IZVJEŠĆE: Boris Babarović (Crveni koralji) obilježio 55 godina rada koncertom u Lisinskom
11. svibnja 2017.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE: Boris Babarović (Crveni koralji) obilježio 55 godina rada koncertom u Lisinskom

Koncertom ’55 godina s prijateljima’, Boris Babarović, pjevač Crvenih koralja, uz podršku VIS Bohema priuštio je zagrebačkoj publici jedinstven koncertni doživljaj.

Uz sjajne voditelje i neponovljive profesionalce, Olivera Mlakara i Mirnu Berend te brojne glazbenike na sceni, koncertna večer je protekla u nostalgičnom, ali odličnom raspoloženju. U gotovo dvosatnom koncertu mogli su se čuti njihovi brojni evergreeni: „Crvene ruže“, „Zagreb, moj Zagreb“, „Mramor, kamen i željezo“, „Kad bih bio drvosječa“ te ostali koji će se još dugo pamtiti.

Crveni koralji bili su prvi rock and roll band koji je u bivšoj državi prodavao velike naklade. I danas se prepričava kako je ploča „Rekla si: volimo se“ iz 1962. godine postala toliki hit da je prodano 100.000 primjeraka iako tada nije bilo toliko gramofona. Svojim izvedbama „Jumping Jack Flash“, With a Litlle help from My Friends“, Srđan Jug zadivio je publiku svojom energijom, a Zdenka Kovačiček oduševila pjevačkom formom. Publiku je podsjetila na svoj davni hit „Volim te kao konja“ iz 1981. godine. Gosti koncerta bili su i Ana Rucner koja je pjevala s Vladom Kalemberom pjesmu „To Love Somebody“.

Osim sjajnih pratećih glazbenika i Vedrana Božića koji je na gitari zamijenio preminulog Miroslava Lukačića, na pozornici su plesale članice Hrvatskog Broadway Ansambla. Za svečani trenutak večeri pobrinuo se gradonačelnik Zagreba Milan Bandić koji je Borisu Babaroviću uručio umjetničku sliku, a posebno priznanje za 55 godina uspješne karijere uručila mu je Klaudija Čular u ime diskografske kuće Croatia Records.

Izvor: Croatia Records

Foto: Zdenko Mlinar