Lika Kolorado pobjednici HGF demo festivala!
12. svibnja 2017.
Nikola Knežević (2787 Članci)
Podijeli

Lika Kolorado pobjednici HGF demo festivala!

U Slavonskom Brodu održano je finale HGF demo festivala na kojem je nastupilo pet bendova koji su prema stučnom žiriju zaslužili borbu za titulu najboljeg demo benda.

Više od 150 prijava je pristiglo za ovogodišnji HGF demo festival, a stručni žiri je odlučio da su najbolji među njima Stonetribe iz Zadra, Lika Kolorado iz Zagreba, Sowas iz Varaždina, Playground Hustle iz Zagreba i Ogenj iz Koprivnice.

Ipak Lika Kolorado se pokazala kao najbolja na finalu u Slavonskom Brodu i osvojila HGF demo festival.

“HGF je nevjerojatno važan korak za svaki bend i šira javnost nije ni svjesna koliko je bendova tu imalo prve korake. To je jedna institucija koja je jaka na sceni od kada znam za sebe. Znači od 1996. svake godine promoviraju mnoge bendove. Ta riječ demo nema više značenje i to se sada malo raščistilo jer svaki bend jako dobro zna što hoće napravit, a HGF ima nos prepoznati te bendove koji strše van iz džungle. To ne govorim zato što su nas izabrali, nego pratim organizaciju godinama. Već sam s nekim drugim sastavima svirao na HGF-u i svaki put me razveseli, to je velika stvar i sretan sam zbog toga. Što se tiče Sl. Broda, prvi put sviram tu i užitak je svirati u drugom gradovima koji ima svoju unikatnu publiku, zato mi je užitak svirati ovdje, vidjeti kako reagira publika na glazbu, kako puše. Baš mi je užitak doći ispipat malo teritorij i dobra muzika se treba osjetiti svuda u Hrvatskoj, tako da mi je lijepo što se može zasvirati i u Brodu, Osijeku, Rijeci, Puli, odnosno da se “prokleti” Zagreb razbije i da se ta migracija kulturološka događa po cijeloj Hrvatskoj”, rekao nam je Filip Riđički iz Like Kolorado.

Filip Riđički

Veliki intervju s Filipom Riđičkim pročitajte uskoro na Music Boxu.

Svakako treba spomenuti i Ogenj koji je jedan od najbooljih mladih bendova u Hrvatskoj, ali cjelokupni dojam je pokvario razglas koji je bio neposlušan baš kod njihovog nastupa. Uz finaliste, kao gost finala, nastupio je švedski indie band Anikee.

Lika Kolorado će nagradu preuzeti na, tradicionalnom, završnom koncertu i tulumu u Zaboku u subotu 13. svibnja, gdje će i zasvirati uz pobjednike prošle sezone, karlovačke Tight Grips, goste iz UK i legendarne Kojote. Pobjednik će, osim tradicionalnog „Ha|Ge|eF – Kamena temeljca“, osvojiti objavljivanje EP ili LP albuma, što će pratiti odgovarajuća HaGeeF PR podrška, a zasvirat će na hrvatskim i regionalnim festivalima, te na mini turnejama u Švedskoj i Velikoj Britaniji.

Zbog izvrsne suradnje Igor Polak, izvršni producent HGF-a, neposredno pred početak festivala uručio je priznanje Turističkoj zajednici grada Slavonskog Broda i Gradu Slavonskom Brodu na omogućavanju organiziranja finala upravo u tom gradu, te promociji mladih bendova i glazbe općenito.

Foto: Nikola Knežević