Čedo i Matija Antolić na novom albumu sviraju “Bluz po domačem”
13. svibnja 2017.
Music Box (10960 Članci)
Podijeli

Čedo i Matija Antolić na novom albumu sviraju “Bluz po domačem”

Čedo Antolić višestruki je dobitnik Porina, a najpoznatiji je po svom djelovanju u području popularne duhovne glazbe.

Zajedno sa svojim sinom Matijom za Dallas Records objavio je svjetovni blues album ”Bluz po domačem” kojeg predstavlja prvim singlom ”Jezuš”.  Album ”Bluz po domačem” producirao je njegov sin Matija Antolić, a sve te stare navike, ljude i šarene krajolike koje je Čedo zajedno s Matijom pretočio u pjesme pune strasti uživo možete čuti 25. svibnja od 20 sati u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog! Posjetitelji će uz svaku kupljenu ulaznicu na poklon dobiti CD – “Čedo i Matija Antolić – Bluz po domačem” na ulazu u Malu dvoranu prije koncerta.

Čedo je objasnio kako je došlo do cijelog snimanja: ”Kao jedna od petnaest kompozicija sa albuma “Bluz po domačem”, pjesma ”Jezuš” možda i najbolje ocrtava onu bitnu emociju i iskru koja je dovela do toga da je nastao dotični album. Sjećanja iz rane mladosti, druženja po bregima, svadbe i ljudi kakvi su negda bili, sve su to slike koje su se urezale u moje srce ”pak su zišle vun samo tak, čiste i jasne, prelijepe, iskrene i slasne” kaj bi se razvlekle po bregima kak rosa, kak megla, kak živlenje, kak kos i kosica, puran i prasica. Kakvo bi to živlenje bilo ak je čovek sam, a ja to nisam jer je tu moj sin Matija koji je zapraf staromu zanesenjaku fundament i podrška. Ak k tomu dodam vse prijatelje kaj su dolazili v Gorice snimati, onak po srcu kak pravi pajdaši onda je Jezuš odigral svoju rolu i ostavil gliboki trag. Evo, to je Jezuš kak Zagorje celo, kak cerkvica i raspelo”.

Čedo Antolić već više od četrdeset godina djeluje na duhovnoj glazbenoj sceni. Svojim je tekstovima osvajao brojne glazbene nagrade Porin te festivale duhovne glazbe.

Čedi i Matiji na pozornici će se pridružiti i Petra Antolić, a čekaju vas i kontrabas, violine, harfa, gitare, udaraljke, klarinet i blues harmonike, cimbal, klavir, mandolina i ukulele, uz koje će svi zajedno oživjeti novi album i publici prenijeti divne balade i zvuk domaćeg country – „bluza“!

Izvor: Dallas Records