Porto Morto, Billie Joan i Ogenj nova domaća pojačanja INmusica #12!
17. svibnja 2017.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Porto Morto, Billie Joan i Ogenj nova domaća pojačanja INmusica #12!

Odličnom line-upu INmusica #12 pridružuju se još tri sjajna hrvatska glazbena imena: Porto Morto, Billie Joan i Ogenj!

Porto Morto zagrebački je bend nastao 2012. godine, a njegovi članovi su Antun Aleksa (trombon), Leo Beslać (flauta, saksofon), Juraj Borić (truba), Matija Brajković (gitara), Roko Crnić (vokal, bas), Hrvoje Klemenčić (klavijature, vokal), Matej Perić (bubnjevi) i Marijan Uroić (udaraljke). Svirali su brojne samostalne nastupe po Hrvatskoj i Srbiji, a njihov hvaljeni debitanstki album Porto Morto objavljen je 2016. godine i na domaću glazbenu scenu donosi uvijek poželjan svjež i jedinstven zvuk.

Iza imena Billie Joan krije se izvrsna mlada kantautorica Ivana Pezo koja od 2013. godine djeluje kao solo umjetnica nakon što je bila frontmenica mnogim bendovima. Nastupala je po brojnim lokalnim i regionalnim festivalima, a između ostalog  bila je i finalistica prošlogodišnjeg natječaja Zasviraj sa Žujom. Njen debitantski album Barren Land izašao je u travnju 2017. godine i odmah pridobio kritičare i publiku, opravdano prepoznajući Billie Joan kao novu generaciju snažnih I autentičnih autorskih glasova novije hrvatske glazbene scene.

Ogenj je odlični peteročlani punk-folk bend iz Koprivnice koji je započeo kao akustični trio, a s vremenom se razvio u energičan i pamtljiv spoj rock ‘n’ rolla, punka i folka odsviranog na klasičnim rock instrumentima i upotpunjenim brzom tamburicom i violinom. Do sada su objavili EP Još je rano, a u vrlo kratkom vremenu stvorili su velik broj obožavatelja koje su pridobili svojim uzbudljivim i energičnim nastupima diljem Hrvatske!

Porto Morto, Billie Joan i Ogenj priključuju se najatraktivnijem line-upu INmusic festivala do sada i velikim: Kings of Leon, Arcade Fire, Alt-J, Kasabian, Michaelu Kiwanuki, Flogging Molly, Darku Rundeku, Slaves, Repetitoru, Danko Jones, Orchestra Baobab, Booka Shade, The Strange, Legendary Shack Shakers i mnogim drugima!

INmusic festival #12 održati će se od 19. do 21. lipnja 2017. godine na prekrasnom zagrebačkom jezeru Jarun. Potražnja za ulaznicama izrazito je velika te se ove godine očekuje i rekordna posjećenost. Festivalske ulaznice za nezaboravno trodnevno festivalsko iskustvo dostupne su po cijeni od 449 kn do 19. svibnja u Dirty Old Shopu u Zagrebu (Tratinska 18) te putem službenog festivalskog webshopa. Jednodnevne ulaznice po cijeni od 350 kuna za 19. i 21. lipnja i jednodnevne ulaznice za 20. lipnja po cijeni od 400 kuna u prodaji su od 2. svibnja te se mogu kupiti isključivo putem službenog INmusicovog webshopa. Sedmodnevne kamperske ulaznice po cijeni od 250 kn dostupne su putem službenog festivalskog webshopa.