IZVJEŠĆE: Hari Rončević u punom Lisinskom obilježio 20 godina predanog rada
24. svibnja 2017.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE: Hari Rončević u punom Lisinskom obilježio 20 godina predanog rada

Romantik u duši, snažan na sceni, upečatljiv kroz svoju glazbu, te kako sam Hari Rončević kaže – dosljedan sam sebi, sukus svog marljivog kantautorskog rada udahnuo je u koncert pod nazivom „Treći put“ u prepunoj Koncertnoj dvorani „Vatroslava Lisinskog“ u Zagrebu.

Dva i pol sata nizale su se večeras najpoznatije pjesme iz bogatog glazbenog opusa splitskog kantautora Harija Rončevića, koji je pred punom dvoranom „Vatroslava Lisinskog“ još jednom dokazao da je bio i ostao miljenik publike zbog predanog i nepatvorenog glazbenog izričaja, koji nosi potpis dalmatinskog šarma, humora, ali i bezgranične spretnosti uroniti u vrhunski glazbeni užitak životne okolnosti koje nas više ili manje sve prate.

Koncert je kruna dosadašnjeg rada jednog od naših najistaknutijih i najpopularnijih kantautora i poklon publici koja prepoznaje kreativni glazbeni rad dug više od dva desetljeća. Ujedno je to bio treći nastup splitskog glazbenika u prekrasnom okružju dvorane Lisinski.

„Ovaj koncert zamislio sam da u njemu guštate kao u vlastitom dnevnom boravku, pa ne zamjerajte što večeras nisam ozbiljan“ – jasan je odmah bio na početku koncerta Hari Rončević, koji nije zaboravio na svoj veliki smisao za humor, nerijetko i na vlastiti račun. Tako ni ovom prigodom nije zaboravio „iznevjeriti“ publiku pa ju je „uplašio“ odmah na početku koncerta riječima da bend kasni i da će svirati sam najmanje 45 minuta.

Uvodnu pjesmu „Amerika“ tako je otpjevao solo na gitari, pod paskom da će mu se tek kasnije bend pridružiti na pozornici, jer kasne zbog problema na cesti. No već je druga pjesma „Getanin“  bila u punom koncertnom sastavu. A Hari Rončević i „njegova patka“ razotkrivena.

Slijedi niz poznatih glazbeno – vokalnih sadržaja iz pera i nota Harija Rončevića, na koje je rijetko tko u publici ostao ravnodušan, pjevanjem čak i cijelih dionica poznatih skladbi. Uz goste klapu Larus, te posebno iznenađenje na kraju – Puhački orkestar Vodice, te vrsnog harmonikaša Vinka Didovića nizali su se hitovi iz dva desetljeća dugog glazbenog predanog stvaralaštva splitskog autora.

Moja kraljice, Moje si more, Aj ća, volin te, Još te uvijek osjećam u sebi, Nisam više tvoj – samo su mali dio raskošne glazbene poslastice koju je Hari Rončević pripremio svojoj publici u Zagrebu.

„Ljudi su došli uživati, a i ja sam s njima uživao također. Prepustio sam se glazbi i trenutku i to mi je bilo najvažnije i mogu samo zahvaliti publici što mi je priuštila ovakav ugođaj u Lisinskom. Ovo je bila jedna uspješna večer koja će sigurno dugo ostati u mojim mislima – poručio je Hari Rončević nakon koncerta.

Više o kantautoru Hariju Rončeviću dostupno je i na internetskoj stranici www.harironcevic.com

Foto: Mario Draušnik